Så får du sminket att hålla i sommarhettan

12 jun, 2016 
AvKarolina Lindqvist
Har du svårt att få din make att hålla i värmen? ELLEs skönhetsredaktion ger dig de bästa tipsen på hur du tacklar sminksituationen i sommarhettan.
Annons

Alla människor svettas och i 25 grader rinner sminket ofta av. Men det finns några tips och tricks om hur du får makeupen att stanna kvar i sommarhettan.

1. Skrubba huden

Helst med en ansiktsskrubb på morgonen eller innan applicering av makeup.

2. Byt ut din vanliga dagcréme

Och det till en lättare formula som Fluid eller gel.

3. Använd en primer

Har du hört uttrycket ”Not to prime is a crime”? Med en primer får du din foundation eller ditt mineralpuder att sitta mycket bättre, se bara till att hitta rätt sort för din hudtyp.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

4. Byt ut makeupen mot vattenfast

Det var inte längesen som den enda vattenfasta produkten på marknaden var mascara – i dag ser det helt annorlunda ut. Puder, mascara, läppstift, läpp-penna eller eyeliner… bara att välja och vraka.

Annons