Så får du sminket att hålla hela galanatten

Detta ska du tänka på för att sminket ska sitta på länge.

Vinterns party- och galasäsong är här! För att hålla din look på plats hela festkvällen kan du behöva göra om lite i sminkrutinen. ELLEs skönhetsredaktion tipsar om de bästa produkterna som får sminket att sitta som en smäck natten lång.
10 januari, 2018

Primer

Om du inte redan använder en primer är det hög tid att börja inkludera denna basprodukt. Den ser till att hålla alla dina övriga ansiktsprodukter på plats mycket längre. Applicera innan din foundation för att förlänga livstiden på din sminkbas.

Prime time original foundation primer, 395 kr, BareMinerals.

Ögonprimer 

En ögonprimer fäster din ögonskugga bättre och motverkar att produkten hamnar på kinderna efter en lång natt på ett dansgolv. Produkten motverkar också att dina skuggor lägger sig i linjer runt ögonen. En ögonprimer är perfekt när ögonsmink ska se ut som nytt hela festen.

Smudge Proof Eyeshadow Base, 225 kr, Nars.

Vattenfast mascara 

Vill du ha vara säker på att din festlook håller hela kvällen? Då ska du välja en vattenfast mascara.

38 ºC Mascara, 235 kr, Sensai.

Vattenfast concealer

Det är inte bara mascaror som finns som vattenfasta utan även concealers! För att din bas verkligen ska hålla och inte svettas bort – lägg en vattenfast concealer under ögonen och på små skavanker. Nu behöver du inte vara orolig för att se trött ut efter några timmar på festen.

Boiing industrial strenght concealer, 265 kr, Benefit.

Setting spray 

När du är klar med din festmakeup avsluta med att spraya ansiktet med ett settingspray. Ett settingspray fungerar lite som ett hårspray fast för ditt ansikte och ser till att allt sitter på plats hela kvällen. Ett avslutande steg för att fixera din look.

 

 

Chill makeup setting spray, 265 kr, Urban Decay.

Vattenfasta läppar

För en läppfärg som verkligen håller, skippa läppstiftet och använd istället ett lip stain. Eftersom lip stain inte innehåller vax varar det mycket längre på läpparna och är mycket mer vattenresistent.

Vernis a lévres, 355 kr, Yves Saint Laurent.

Läs mer:

De är nominerade till Årets designer på ELLE-galan 2018!

ELLE-galan 2018 – snart är det dags igen

Alla tidigare vinnare på ELLE-galan