Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Så får du Selena Gomez glow – makeupartisten berättar

Så fixar du Selena Gomez-looken

Du kanske inte kan få hennes ljuva stämma eller leva ett liv med nästan 170 miljoner följare på sociala medier. Men du kan i alla fall kopiera Selena Gomez stjärnglans med hjälp av smink. ELLE har pratat med sångerskans makeupartist Melissa Murdick och här avslöjar hon sina bästa tips!
27 februari, 2020

 

Vi lever inte på 20-talet. Vi lever i en post-Selena-Gomez-har-släppt-sitt-album-Rare-värld. Och även om sångerskan självklart först och främst hyllas för sin musik så kan väl en skönhetsredaktör få ta några minuter till att uppskatta alla de looks som miss Gomez gett oss sedan släppet av hennes nya album. Eller vad säger ni om hennes lockiga page, hennes mörkröda läppar som andas 70-tal eller hennes alltid lika perfekta glow?

Om vi ändå hade någon vi kunde prata med för att ta reda på allt om artistens röda mattan-looks… Vi ringde. Hon svarade. Vem? Kvinnan bakom kvinnan så klart – Selena Gomez makeupartist Melissa Murdick!

Så får du Selena Gomez perfekta glow

Det må vara förra årets kanske mest överanvända ord, men det finns inget annat sätt att beskriva Selena Gomez hy än flawless. Och hemligheten bakom hennes alltid lika perfekta lyster? En enkel blandning mellan hudvård och smink. Bokstavligen.

– Jag älskar ett glow som ser ut som om det verkligen kommer inifrån. Jag brukar blanda några droppar av en ansiktsolja med en flytande highligter och applicera det över hela ansiktet. Jag tycker om Strobe cream från Mac eftersom du får ett mer naturligt lyster med den snarare än ett glittrigt resultat. Sedan lägger jag foundation och concealer över och då syns glowet igenom på ett väldigt naturligt sätt. Kombinationen av olja och highligther är verkligen en bra mix som ger liv åt huden, förklarar Melissa.

Sminkmisstagen – och så undviker du dem

I en skönhetsvärld med övermålade läppar och contour-trender tror Melissa att det är lätt att tappa bort sig själv. Hon lever efter filosofin att du ska låta ditt naturliga jag lysa igenom både foundation och concealer.

– Vad som är snyggt är självklart väldigt subjektivt, men ett sminkmisstag som jag personligen tycker många gör just nu är att de använder exakt samma tekniker som alla andra vilket resulterar i att alla ser likadana ut. Det är mycket täckande foundation, lösögonfransar och highligter som gäller. Jag tycker att den makeuptrenden är väldigt distraherande och tar fokus från individualiteten. Den döljer både din naturliga skönhet och det som är unikt med dig.

Här är produkterna som Melissa Murdick inte kan leva utan:

1. Naturligt Glow

– Jag älskar Strobe cream eftersom den ger ett sånt naturligt lyster.

Mac strope cream

Emulsions Strobe cream från MAC. Finns att köpa här! (reklamlänk från Adtraction)

2. En universal fuktkräm

–Det viktigaste steget för att få till en bra sminkbas är en riktigt återfuktad hy. Jag gillar Embryolisse eftersom den fungerar bra tillsammans med många olika hudtyper.

Lait creme concentre

Lait-crème från Embryolisse. Finns att köpa här!  (reklamlänk från Apprl)

3. Återfuktade läppar

– Jag måste alltid ha ett bra läppbalsam i mitt kit, min favorit är Balm dotcom.

Clossier balm dotcom

Balm dotcom från Glossier. Finns att köpa här!

Foto: TT

LÄS MER: