Så får du nyårslockarna att hålla hela natten

Elle Fannings lockar satsar vi gärna på – här är tipsen som får lockarna att hålla!

Att få nyårsfrisyren att hålla kan vara lättare sagt än gjort, särskilt om det är en lockig look du eftersträvar. Men som tur är finns det knep som faktiskt fungerar. Här är vår guide till hur du får lockarna att hålla hela natten!
31 december, 2017

VIDEO: INSPIRERAS AV VÅRENS TRENDIGASTE FRISYRER

Trendiga frisyrer att satsa på 2021
Slå på ljud

 

Nonchalanta lockar är ett säkert frisyrkort på nyårsafton, men inte sällan tenderar lockarna att hänga ut sig och försvinna så fort du lämnar hemmet.

Få frisyren att hålla ända in på småtimmarna med de här enkla stegen som får lockarna att hålla!

Få nyårslockarna att hålla – steg för steg

Steg 1 – skippa balsamet

Nytvättat hår är svårare att styla än aningen smutsigt, men om du ändå måste tvätta håret, skippa balsamet. Det gör att frisyren kommer hålla bättre.

Steg 2 – använd mousse för strävhet

Applicera mousse i fuktigt hår, innan du fönar det. Precis som hårspray innehåller många mousse alkohol, som gör att håret blir torrare och strävare, vilket gör det lättare att locka.

Steg 3 – värmeskydda

När du blåst håret torrt är det dags för värmeskydd. En spray eller kräm spelar ingen roll, huvudsaken är att hårstråna skyddas.

Steg 4 – låt locken svalna

Ta en slinga i taget och locka. Ju större slinga desto lösare lock, och ju mindre slinga desto tajtare och mer hållbar lock. När du har lockat en slinga, rulla upp den försiktigt och fäst med hårnål eller klämma mitt på huvudet. Låt den sitta så i 5 till 15 minuter, eller tills hårslingan svalnat helt.

Steg 5 – dra fingrarna genom håret

När lockarna är kalla kan du ta bort hårnålarna/klämmorna och släppa ut lockarna. Vill du ha en mer avslappnad touch kan du försiktigt dra fingrarna genom lockarna.

Steg 6 – spraya för hållbarhet

Avsluta med att spraya frisyren med en hårspray.

Foto: TT

Läs mer: 

Här är de 6 största frisyrtrenderna 2019

Fina kändisfrisyrer som får ditt tunna hår att se tjockare ut

Det här händer med ditt hår om du tvättar det för ofta