Få nagellacket att hålla längre – steg för steg guide

Se till att nagellacket håller i en vecka med vår enkla guide. Det finns nämligen några enkla knep som verkligen gör skillnad – lär dig dem här!
28 december, 2016

Vem har inte kämpat med att måla naglarna för att dagen efter inse att de vackra naglarna redan är ett minne blott. Därför har vi tagit reda på de bästa knepen för att få lacket att hålla länge.

Du behöver: 

Nagelolja

Underlack

Valfritt nagellack

Överlack

Gör så här: 

1. Måla på nagelolja på nagelbanden och massera in oljan. Detta gör att nagelbanden blir mjukare och även så att du kan ta ner nagelbanden lite om det behövs.

2. Rengör naglarna med remover innan du börjar lacka, så att oljan, smuts och handcreme försvinner.

3. Dags att stryka på underlacket! För att lacket ska hålla länge är det ytterst viktigt med ett underlack. Undvik att få lack på huden. Sker det kommer lacket att nämligen att släppa snabbare. Vänta sedan några minuter och låt underlacket torka.

4. Dags för nagellacket du valt! Tips: stryk av lacket från ena sidan av penseln för att få lagom mycket färg till nageln.

5. Placera penseln en bit ovanför nagelbandet och måla rakt upp mot toppen av nageln. Undvik åter igen att få lack på huden vid sidan av nageln för att lacket ska hålla. Det gör inget om nageln syns lite vid sidan av färgen, det gör bara att nageln ser längre ut.

6. Vänta några minuter innan du målar ytterligare ett lager, tills du känner att färgen täcker. Låt torka.

7. När lacket torkat – måla på ett lager överlack. Fyll gärna på med överlack varannan dag för längre hållbarhet!

Se hela guiden på film här för att se exakt hur vi gjort för att lyckas.

Slå på ljud

Läs mer:

ELLE listar: Världens 5 bästa nagellack

10 korallfärgade nagellack som vi vill ha just nu

10 jobbiga problem som du snabbt löser med nagellack