Så får du din parfym att dofta mer och längre

Så får du din parfym att dofta mer och längre

Att vi människor vill dofta gott är ingen ny trend. Människor har använt sig av olika dofter för att attrahera andra redan flera tusen år innan Kristus.
22 november, 2016

De olika parfymernas topp- och basnoter sänder olika signaler och vi reagerar olika på dem beroende på vem vi är, vad vi associerar doften till och vad vi gillar. Testa dig därför fram för att hitta en parfym som verkligen är du och när du har hittat den perfekta signaturdoften kan du ta del av tipsen nedan.

5 tips för dig som använder parfym:

1. Smörj handlederna med en liten mängd vaselin innan du sprayar på parfym. Fettet gör att doften håller längre än om du hade sprayat på torr hud.

2. Undvik att pressa handlederna mot varandra i klassisk parfymmanér. Det gör att doften förstörs. Dutta i stället försiktigt eller låt parfymen torka in av sig själv.

3. Spraya parfym på de ställen på kroppen där du har som tunnast hud; bakom örat/halsen, handlederna, armvecket och knävecken. Då doftar den mer.

4. Var noga med att även de sista dropparna av parfymen används, till exempel i en doftfri kroppslotion.

5. Välj doft efter tillfälle. Samma doft som du bär när du och din partner går på dejt bör inte vara den doft du bär till kontoret varje dag. Fundera också på vilka doftnoter som ger olika intryck. Kanske är den kryddiga doften mer passande för en sensuell dejt medan den friska och lätt citrusaktiga doften passar mer till vardag?

LÄS OCKSÅ:

Victorias Secret-parfymen skyddar dig mot myggbett – bättre än vissa myggmedel

Lorentz släpper egen parfym – lite som Gucci

Louis Vuitton släpper sin första parfym på 60 år