Så bra är Glossiers nya lysterprodukt Futuredew

22 okt, 2019 
Glossier futuredew – så är den
Glossier släpper en redan stor snackis i beautykretsar – en hybrid av olja och serum som inte används under, utan på din hudcrème. Vad gör den och hur fungerar den? ELLEs beautyredaktör Carin Hellman har provat!
Annons

Glossier är grundat 2014 av Emily Weiss – tillika grundaren till beautyforumet Into the gloss. Endast sålda via deras egen sajt och med produkter som snabbt blivit kultförklarade och spridits som löpeldar i sociala medier – kan man sedan förra året också handla utan tull och krångligheter till Sverige.

Glossiers alla produkter är ett resultat av det följare i deras community Into the gloss själva efterfrågat, mycket av det tycks vara succén i varumärket – att skapa produkter som användarna vill ha och saknar.

I oktober 2019 firar Glossier fem år på marknaden med en ny, redan hypad produkt.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Glossiers Futuredew
Glossiers Futuredew ska ge den perfekta ”dewy look”.

Futuredew är namnet på en bäst förklarad olja-i-serum-i-primer-produkt. Fylld på bredden med fyra naturliga oljor:  jojoba-, druvkärne-, nypon- och nattljusolja, samt naturligt framställd (av sockerbetor) squalane som hjälper till att ”låsa in” fukt i huden.

Annons
Glossiers Futuredew.
Glossiers olja-i-serum-i-primer Futuredew.

Tanken är att Furturedew ska ge lite allt-i-ett-effekt. Formulan är oljebaserad, utan att kännas flottig för att ge bästa möjliga lyster med omedelbar effekt. Samtidigt som den vårdar och ska ge huden glow (den har en viss optiskt skimmer), med långvarig effekt.

Glossier beskriver den själv som att den ska ge samma finish som du får när du precis smörjt in dig med fuktcrème, innan den absorberas av huden.

Glossiers Futuredew.
Glossiers version av ”dewy skin”.

Först var jag lite förvirrad i vilken underkategori jag ska stoppa Futuredew. Olja, serum, eller primer? För att – efter att ha testat den under en period – komma på att den faktiskt är lite utav alla de tre.

Annons

”Glide-on”-effekt som en olja, fyllig som ett serum och perfekt som underlag likt en primer. Och med en verkligt bra hållbarhet under dagen – fuktdepåerna i huden känns påfyllda, basen (foundation) blir superlätt att applicera och sitter på, trots att formulan har oljebas.

 

Huden känns som ”fylligare”, utan att man känner sig minsta flottig. Den har perfekt mått lyster i sig – du kan lätt använda två pump över hela ansiktet utan att det känns som du doppat ansiktet i en highlighter.

Med andra ord flera fina effekter i en och samma produkt!

Annons

Säljs från och med nu för 285 kr på Glossiers egen sajt!

Annons