Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Så boostar du brännan i sommar – utan att pressa i solen

12 jul, 2019 
AvSara Lund
Solbränna
Ligg inte och pressa i solstolen i sommar och utsätt din hud för risker – använd dig i stället av dessa knep som gör att du boostar din bränna, oavsett hur vädret ser ut under semestern!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Fick du inte den brännan du önskade på semestern? Eller är du rädd att den ska försvinna direkt när sommaren är slut? Här tipsar vi om produkter som kan hjälpa dig att behålla och boosta brännan så du har solkysst hud så länge du bara vill, utan att du behöver pressa i solen.

Återfukta huden ordentligt

A och O när det gäller sol är att skydda huden – och att återfukta den. Se till att smörja in dig med bra hudlotion regelbundet så du inte blir torr och riskerar att din bränna försvinner eller att du börjar flagna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

hudlotion
Body Lotion Repair & Care, 72h. Här kan du köpa den.

En snabbabsorberande lotion från Nivea som ger snabb lindring åt extra torr hud. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Hudlotion
Deep comfort body lotion, Clinique. Här kan du köpa den.

En snabbabsorberande lotion från Clinique för dig med extra torr hud. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Hudlotion
The Original body lotion, från hth. Här kan du köpa den.

En klassisk hudlotion från hth för dig med torr och känslig hud, fri från parfym och färgämnen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

Använd ”tan activator”

I stället för att pressa i solen flera timmar för att få lite färg så kan du använda dig av en tan activator – som förbereder din hud för solen och gör att du blir brun lite snabbare, något som då gör att du inte behöver lika många soltimmar för att uppnå brännan

Daily Tan Activator, EVY. Här kan du köpa den.

En mousse som hjälper huden att bli brun snabbare, samt förlänger din bränna. Använd moussen en vecka innan du ska ut i solen så kroppen är redo. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Bioline tan
Sundefense tan activator, Bioline. Här kan du köpa den.

En hudlotion som förbereder kroppen inför solexponering och ska ge dig en mer intensiv solbränna. Använd regelbundet innan du ska ge dig ut i solen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

Använd brun utan sol

Om du inte har fått den solbrännan du önskar på semestern så kan brun utan sol vara din räddare i nöden. Nu för tiden finns det faktiskt produkter som gör att du ser naturligt brun ut efter bara någon timme.

Cocoa Brown
Cocoa Brown, 1 hour tan mousse. Här kan du köpa den.

Den här budgetfavoriten från Cocoa Brown ger dig färg efter bara en timme. Du kan själv bestämma vilken grad av bränna du vill ha genom att vänta en, eller flera timmar, innan du sköljer av den. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Clarins self tanning cream
Créme Délicieuse Auto-Bronzante, från Clarins. Här kan du köpa den.

En populär brun utan sol från Clarins som fungerar för både kropp och ansikte. Ett perfekt alternativ för dig som redan har lite färg och vill komplettera med mer lyster och djupare bränna. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Ida Warg brun utan sol
Instant Self-Tanning Mousse, från Ida Warg. Här kan du köpa den.

Influencern Ida Warg har släppt sina egna brun utan sol-produkter som fått bra betyg. Den här är en spray som ger dig färg efter bara tre timmar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Komplettera din hudvårdsrutin

Vill du få färgen att hålla i just ansiktet så är tan drops ett bra alternativ för dig. Du kompletterar din vardagliga hudvårdsrutin med dessa droppar och voila! Du har ett solkysst ansikte året om.

self tanning drops
Self-tan drops, från Löwengrip. Här kan du köpa dem.

Brun utan sol-droppar från Löwengrip som du blandar med din vardagliga ansiktskräm. Ger en naturlig färg som du själv kan bygga upp gradvis. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Annons
Collister tan drop
Face magic drops, från Collistar. Här kan du köpa dem.

Brun utan sol-droppar från Collistar som ger ditt ansikte färg på under en timme. Går att använda tillsammans med din dagkräm eller på egen hand. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Boosta din befintliga bränna

Men för dig som vill boosta brännan du redan har så kan det vara en idé att investera i en hudlotion som gradvis ger dig färg. Det gör att du blir återfuktad och solkysst på samma gång – perfekt kombo!

Dove hudlotion
Dermaspa summer revived, från Dove. Här kan du köpa den.

En hudlotion som gradvis ger dig färg från Dove. Finns i flera olika nyanser för dig som har ljusare eller mörkare hy. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
St tropez hudotion
Gradual tan tinted, från St. Tropez. Här kan du köpa den.

En hudlotion från St. Tropez som ska användas dagligen för att behålla och bygga upp en bränna. Här kan du köpa den (reklamlänk).

SUNKISSED
Red carpet kolur, från Ofra Cosmetics. Här kan du köpa den.

En hudlotion från Ofra Cosmetics som är lite som en foundation för kroppen. Den här kan du använda om du vill boosta din bränna för en kväll, men sedan tvätta av den. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Clarins body drops
Radiance-Plus Golden Glow Booster, från Clarins. Här kan du köpa dem.

Brun utan sol-droppar som fungerar för hela kroppen. Blanda ut några i din dagliga hudlotion och boosta din bränna året om. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Läs mer:

15 kosttillskott som ska boosta din hy och ditt hår

Fuktboosta ansiktet! 7 produkter som verkar under natten

Bild: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons