Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Så återskapar du Alicia Vikanders Met-sminkning!

08 maj, 2019 
AvMoa Alfredsson
Intervju med makeupartisten som fixade Alicia Vikanders look på Met-galan 2019
Vi på ELLE kan inte få nog av Met-galans fantastiska klädkreationer och inte heller av alla skönhetslooks från kvällen. Och Sveriges stolthet Alicia Vikander bar en av galans vackraste sminkningar. ELLEs beautynörd Moa Alfredsson har pratat med Kelly Cornwell som är hjärnan och makeupartisten bakom den stilrent dramatiska makeupen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vad var inspirationen bakom sminkningen?

– Temat för looken var Camp och vi ville att sminkningen skulle komplettera klänningen Alicia bar som var specialgjord av Louis Vuitton. Jag ville att hennes hy skulle ha en massa glow och se levande ut. Därför använde vi mycket highligter. Det skapade en glamourös känsla!

Vilka produkter använde du för att skapa Alicias magiska glow?

– För att få ett fint glow preppade vi först huden med väldigt mycket Shiseido energy-dagkräm. Över det la vi sedan Shiseidos Synchro skin illuminator för ännu mer lyster. För att få ett mer dramatiskt glow mixade jag Aura Dew highligters i färgerna Cosmic och Lunar – också från Shiseido – och applicerade det över ögonlocken och på kindbenen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Alicias eyeliner är fantastisk, har du några tips på hur man kan skapa en liknande look själv?

– Eyeliner kan vara lite svårt, men jag skulle säga att det bästa är att investera i en bra vinklad eyelinerpensel. Du vill använde en pensel som är ganska hård och inte för mjuk. På Alicia blötte jag ner penseln först och använde sen en svart ögonskugga för att skapa linjen. Tryck borsten istället för att dra. Använd sen topps för att bli av med skugga som hamnat fel. På Alicia gick jag över skuggan med Shiseidos Microliner ink i svart för att det skulle hålla hela kvällen.

Läppfärgen är en så vacker ”my lips but better”-färg, vad använder du för att skapa det?

– På läpparna har hon ett matt läppstift från Shiseido i färgen Peep Show. Det är en perfekt nyans för att skapa en naturlig läppfärg.

Annons

Vad är hemligheten bakom en look som håller en hel galakväll?

– För att få en sminkning att hålla en hel kväll är det viktigt att använda en bra fuktgivande kräm och glöm aldrig att använda en primer innan. Om du använder mycket krämbaserade produkter är det viktigt att i alla fall lägga lite puder uppe på för att hålla allt på plats. Jag tycker också om att använda setting spray. Men mitt bästa knep är att sätta basen med puder och sen applicera glowprodukter över det.

Foto: TT

Mer från Met 2019 på ELLE:

Årets beautytrend på Met-galan: De extrema fransarna

De 10 bästa (och galnaste) beautylooks på Met-galan 2019

Katy Perrys klänning tog Met-galan med storm – se den här

Så skapade Louis Vuitton kläderna till Met-Galan 2019

ELLE listar det bästa från Met-galan 2019

Här gör Lady Gaga storstilad entré på Met-galan – chockerar alla

Met-galans oskrivna regler: Selfie- och rökförbud

Met-galan 2019: Här är stjärnorna på röda mattan

9 minnesvärda ögonblick från Met-galan 2019

Det betyder camp – modestilen som är tema på Met-galan 2019

Allt du behöver veta om Met-galan 2019

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons