Rebecca och Fiona lanserar (ursnygga) lösögonfransar

Rebecca och Fiona lanserar (ursnygga) lösögonfransar

25 maj, 2015

Rebecca och Fiona utan dockiga mangafransar är lika otänkbart som samma popduo utan Buffalos och Barbiehår. Därför känns det självklart att de lanserat sina egna lösögonfransar i samarbete med svenska fransmärket Sweed Lashes, som med sina vippor av naturligt hår och superkvalitet snabbt blivit en en kändisfavorit (Kenza sportade nyligen Sweed Lashes modell Gabbi under filmfestivalen i Cannes). Alla sina intäkter från specialutgåvan skänker Rebecca och Fiona till organisationen Kvinna till kvinna, som jobbar för en bättre situation för kvinnor i konfliktdrabbade områden.

ELLEs Maria Ahlgren tog ett snack med tjejerna om lösfransar som hamnar på magen, hängande ögonlock, Tokyo och hur man får till den perfekta lösfrans-magin (och större ögon på 5 minuter!).

Vad spelar lösfrallor för roll i er look?

Rebecca: Vi inspireras av den ikoniska 60-tals looken och hämtar inspiration från olika håll som till exempel japansk mangakultur. Då passar lösfransar perfekt!

Fiona: Skönt när det går fort också! På 5 min skapar du en dramatisk look utan massa kunskap kring sotning osv. Redan tidigt innan vi hittade vår makeupstil körde vi lösfransar eftersom det är så enkelt.

Berätta om hur idéen om franskollektion med Sweed Lashes kom till!

F: Vi vet hur duktig Gabbi är (red anm. Sweed Lashes grundare och Rebecca och Fionas makeupartist Gabriela Elio), och hur mycket research hon gjort för att ta fram de perfekta fransarna vad gäller tillverkning, användning osv. Dessutom är hon ju vår bästa kompis och har sminkat oss i flera år så det känns som en självklarhet att samarbeta med Sweed lashes.

R: De är dessutom såå bekväma! Eftersom de är gjorda med behandlat människohår så är de mjuka och kvalitén är fantastisk- så man kan återavända dem över 10 gånger. Den ultimata fransen som vi ville ha fanns inte, så det var grymt att vi ihop med Gabriella kunde ta fram den.

Förutom era egna fransar, vilken modell är er favvo från Sweed Lashes?

F: Favoritmodellen är, utöver vår egna så klart, Iconic som har mer volym på ytterkanten.

Ni var precis i Tokyo! Hur tänkte ni kring lösfransutbudet där?

F: Alltså vi gick lös! Men helt ärligt så hittade vi inga som var lika snygga som våra. Vi hittade massa billiga roliga men inga som funkar till allt som våra Sweed Lashes gör för oss.

R: Om vi ändå pratar om Tokyo vill jag tillägga att jag älskar det! Så skönt att vi inte behöver sticka ut som vi gör här hemma för alla har knasigt hår och stora fransar.

Shoppade ni några fransar där?

För några år sen när vi letade aktivt efter bra fransar så hittade vi dem alltid utomlands i Asien eller drag-affärer i LA. Det som är så unikt nu med våra fransar är att de ger maxeffekt utan att ögonlocket börjar hänga – det gillar vi!

R: Vi spanade ju så klart in utbudet och det är mycket härliga extrema fransar som man inte hittar någon annanstans. Men vi köpte faktiskt inga för det är inte så skönt med plast och tunga fransar om man ska ha på sig dem länge, som under spelningar till exempel.

 Rebecca och Fiona-attityd i en liten ask. Man måste ju älska det!

Har ni någon dråplig lösfransstory – typ att lösfransar trillat av mitt under spelning eller liknande?

R: Ja det har definitivt hänt några gånger! Speciellt med de billiga och plastiga vi hade innan. De åkte av hela tiden och suttit på kinderna under spelningar. Har man dessutom glömt limmet hemma då så får man gå med ett hängande öga hela kvällen, haha. Sen också efter sena spelningar när man somnar utan att sminka av sig så kan man ju lätt vakna med fransar lite varstans – på kudden eller magen till exempel.

F: Om man inte tar av sig dem helt och hållet. Vilket ibland kan se lite märkligt ut. Men oftast har man ju en snygg sminkning under ändå som funkar utan fransarna också i värsta fall.

Om ni ska guida ELLEs läsar till rätt lösfransar, vad är bästa tipset?

R: Det viktigaste är att tänka utifrån effekten man själv vill uppnå. Vill man ha en extrem look så ska man välja en frans som ger mycket effekt. Gillar man en klassisk eyeliner, 50-tals-style så finns det stilar som passar till det.

F: Har man stora ögon kanske man inte behöver en lika effektfull frans, med risk för att det blir för mycket. Har man mindre ögon som man vill ska kännas större så kan man välja en frans med lite längd som förstorar. Det viktigaste är att man känner sig snygg och inte utklädd. Det ska ju ändå på något sätt se naturligt ut.

 Sweed Lashes Rebecca & Fiona Edition säljs exklusivt på Åhléns för 149 kr.

Av Maria Ahlgren