Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Peg Parnevik: "Jag kommer kämpa tills alla kvinnor känner sig trygga"

28 aug, 2017 
AvJohanna Lejon
Häromveckan blev det känt att Peg Parnevik blivit Max Factors nya profil för kampanjen #myfactor. För ELLE berättar hon om det nya uppdraget – och om sin kamp för jämställdhet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Berätta lite om ditt samarbete med Max Factor?

Jag är det nya ansiktet för Max Factors #myfactor som handlar om att man lyfter fram det man älskar med sig själv med hjälp av smink. Jag valde mina fräknar och mina ögon! Vi fotade en massa roliga looks där jag verkligen får visa min naturliga sida men även lite mer av det jag visar på scen.

Varför tackade du ja?

– Jag älskar idén att lyfta fram det man älskar med sig själv. För mig har smink främst varit till för att täcka finnar, ärr, fräknar och sådant. Så har i alla fall jag alltid tänkt på det, men Max Factors kampanj fokuserar verkligen på hur man kan använda make-up för att framhäva sina ”factors”, och det man gillar hos sig själv. Det känns som ett annorlunda synsätt och det matchar min tanke på att man ska kunna använda hur mycket eller hur lite smink man vill, så länge det gör en glad och hjälper en att inse hur unik man är.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur sminkar du dig en vanlig dag?

Annons

– Lite kräm eller olja, that’s it! Kanske fixar ögonbrynen lite eller lite concealer men annars inget.

Läs också: Peg Parnevik frontar ny stor make up-kampanj

Vad händer annars i ditt liv just nu? Med musiken och sådär…

– Just nu har vi precis avslutat en stor sommarturné, med allt från stora scenen på Liseberg till Sensommarfestivalen i Sundsvall med Steve Angello. Nu längtar jag efter att få ta det lite lugnt och fokusera på musikskrivandet och släppa en riktig ”banger singel” i höst.

Du är en feministisk förebild för många unga tjejer – berätta om din kamp för kvinnor.

– Jag har alltid varit feminist, men senaste året har jag verkligen gjort research och lärt mig om the feminist ”movement” och allt vad det innebär. Jag har vågat tala ut mer och verkligen stått på mig, vilket jag tycker alla offentliga personer ska göra, dvs använda sin röst till någonting bra och försöka förändra saker. Hela grejen med feminism är inte att tjejer är bäst eller att killar är sämst. Det handlar om att kvinnor i historien har haft det mycket svårare och fortfarande idag har vi inte lika mycket rättigheter som männen och vi får fortfarande kämpa för att ha 100% kontroll över våra egna kroppar. Jag kommer alltid stå på mig och kämpa tills alla kvinnor har samma rättigheter, tills alla kvinnor känner sig trygga i samhället och i deras egna kroppar.

Foto Max Factor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons