Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Pastellhår på Marc Jacobs visning – så fixar du det

14 sep, 2018 
AvJohanna Lejon
Pastellfärgat hår, guide och tips.
Håret på Marc Jacobs SS19-visning på New York Fashion Week är något av det finaste vi sett. Är du också sugen på pastellfärgat hår? ELLE guidar dig till hur du fixar looken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under veckan har New York Fashion Week varit i full gång i The Big Apple. Och som vanligt bjuder den amerikanska modeveckan på många fina looks – både då det kommer till kläder, accessoarer och, inte minst, beauty.

Marc Jacobs SS19, rosa och aprikos.
Marc Jacobs SS19

En av de absoluta höjdpunkterna under NYFW i år var Marc Jacobs visning. Varför? På grund av modellernas hår! Hela 37 av modellerna som gick modeskaparens visning hade nämligen färgat håret i olika pastelllfärgade kulörer.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Detta är det största färgprojekt jag någonsin har jobbat medm slog Redkens Global Color Creative Director Josh Wood, som fixade håret inför visningen fast.

Annons

Hur fint? Vi blir GENAST sugna på att göra exakt samma sak.

Marc Jacobs SS19 pastellhår på catwalken, rosa hästsvans.
Marc Jacobs SS19 pastellhår på catwalken, blå pastell.
Marc Jacobs SS19 pastellhår på catwalken, aprikosfärgat.
Annons
Marc Jacobs SS19 pastellhår på catwalken.
Marc Jacobs SS19, rosa pastell.
Marc Jacobs SS19
Annons

Videon kunde inte hittas

Men hur går man då till väga? ELLE guidar dig. Nedan får du några bra tips!

1. ”För absolut bäst resultat så är en ljus grund ett stort plus. Det gör att färgen fastnar bättre, håller längre och risken för att färgen blir flammig minimeras. Det är svårt att färga håret i en ljusare färg än sitt eget utan proffshjälp eller blekning. Men det ska också finnas en del lösningar för brunetter som inte vill bleka, till exempel vissa nyanser av orange och persika ska gå bra i brunt hår”, skriver ELLEs kompissajt Baaam.

Annons

2. Vill du inte ha helt pastellfärgat hår? Kör dip dye – färga bara topparna. Använd då färgen outblandad, men bara på topparna. Så fint!

3. ”En pastellfärg måste underhållas på ett helt annat sätt än andra, mer neutrala färger. För att undvika en urtvättad look så finns ett bra knep: blanda hårfärgen med balsam. När du ska applicera balsam i ditt hår så lägger du lite hårfärg och gnuggar in som vanligt i håret. Det gör att nyansen håller mycket bättre utan att ta längre tid än en vanlig sväng i duschen”, skriver Baaam.

4. Det tar ungefär 4 tvättar för färgen att gå ur. Alla stadier är fina, men färgen förändras under tiden. Det kan vara viktigt att komma ihåg.

5. Några bra produkter att använda: Maria Nilas Pink Pop (reklamlänk), Revlons Nutri Color Creme i färgen Lavender (reklamlänk), KC Professional Color Mask i färgen Turkos (reklamlänk).

Foto Imaxtree

Läs mer:

Här är de 6 hetaste frisyrtrenderna 2019

Från långt – till kort! Ta en titt på drottning Silvias vackra frisyrer

Ögonen! Läpparna! Håret! Här är finaste beautylooksen från modeveckan

Annons