Pamela Anderson utan makeup under Paris fashion week är ett power statement

03 okt, 2023 
Pamela Anderson
I tider där blickar ständigt riktas mot att kvinnor ska eftersträva "en perfekt look" är Pamela Anderson utan makeup under PFW en befrielse att se.
Annons
Zara Larsson: ”Jag försöker vara en förebild genom att ta det utrymme jag behöver”
Zara Larsson: ”Jag försöker vara en förebild genom att ta det utrymme jag behöver”

Hon var nittiotalets sexsymbol, en kvinna som objektifierades och som fick lida mycket under det decenniets respektlösa kändisjournalistik – men som de senaste åren tagit tillbaka kontrollen och numera äger sin egen historia.

Pamela Anderson 1997.

Pamela Anderson är inte bara en ikon, djurrättssaktivist och skådespelerska – hon har också tagit kontrollen över det narrativ som sprids om henne och det blir man om inte annat medveten om i dokumentären Pamela, A love story (Netflix).

Annons

Där talar hon ödmjukt om att acceptera livets förändringar – även det ytliga när det kommer till åldrande.

Pamela Anderson utan makeup under PFW

Och under Paris Fashion week SS24 gjorde 56-åringen entré, front row hos bland annat Victoria Beckham och Andreas Kronthalers Vivienne Westwood-visning utan synbar makeup.

Pamela Anderson Paris fashion week september 2023.

En "look" som snabbt blivit en av modeveckans stora snackisar. För precis som i dokumentären Pamela, A love story, bar hon istället sitt ansikte med glow och styrka.

Pamela Anderson utanför Victoria Beckhams visning i Paris SS 24.

Och utanför Victorica Beckham-visningen berättade hon för magasinet I:D att för henne handlar det om att: "Kliva upp ur sängen och acceptera den man är. Och istället för att använda ordet age-ing gå över till att kalla det life-ing".

Annons

Och i samma intervju även säga att: "Ungdom är poänglöst att jaga – du kommer till en punkt där du aldrig kan fånga den igen."

Befriande ord och något vi alla kan bära med oss som motpol till så mycket annat vi exponeras av idag.

"Jag gör bara motsatsen till vad många andra gör."

I en ny intervju med ELLE US sa Anderson: "Jag märkte att det fanns alla dessa människor som gjorde otroliga sminklooks, och det har gjort det enkelt för mig att gå mot strömmen och göra motsatsen till vad många andra gör."

På Paris Fashion week SS 24,. på väg till Vivienne Westwood.

Hon tillade: "Jag tror att vi alla, ju äldre vi blir, börjar se och uppleva hur annorlunda vi ser ut när vi blir äldre. Och jag skrattar lite åt mig själv när jag ser mig i spegeln. Jag tänker, 'Wow, händer det här verkligen mig?' Det är en resa."

Annons
Pamela Front row hos Victoria Beckham SS 24.

Foto: TT//Shutterstock.

Annons