Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

GLÖM BEACHWAVES – HÄR ÄR DE NYA TRENDLOCKARNA

24 sep, 2021 
AvSara Ericsson
Nya hårtrenden är Parisian bedhead
Strandlockarna har länge regerat bland hårtrenderna. Men nu får de busiga beachwavesen vila och istället är Parisian bedhead som gäller. Här är allt om den nya trenden och hur du stylar den!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsformBrand logo
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

Parisian bedhead – den senaste hårtrenden

Höstens hetaste hårtrend stavas Parisian bedhead – en lockad frisyr som ser naturlig ut. Namnet kommer från den typiskt franska sänggavel med vacker smidning, enkla men eleganta böjningar och s-liknande mönster. Men hårtrenden kan även tolkas som ett "nyvaket" men elegant hår med slarviga och ojämna lockar.

parisian bedhed är en ny hårtrend som syns överallt.

Så stylar du parisian bedhead

Hårstylisten Anh Co Tran visar ofta upp stylingen på sin Instagram där han har närmare 420 tusen följare. Här stylar han Megan Decker med säsongens hetaste look!

Annons

Stylingen handlar om att växla mellan två olika locktekniker. Dels de mjukt böjda s-längderna, så kallade "Nu Waves" som stylas vågrätt och de klassiska lockade längderna med spiralform. För att enklast lyckas med en Parisian bedhead behöver du en tjockare locktång med klämma.

Håret stylas i etapper, slinga efter slinga. Börja med de främre och övre sektionerna av håret. Varannan slinga stylas med s-likande lockar där locktången hålls vågrätt och då skapar med vågor till svallet. De andra slingorna lockas lodrätt och skapar då klassiska spirallockar.

Så gör du Nu Wawes/S-lockar

Ta hårslingan och placera locktången cirka en decimeter från hårbotten. Lägg håret över locktången och kläm fast det med klämman. Slingan formas då till en våg. Precis under denna placerar du sedan åter locktången, men denna gång med klämman vänd in mot huvudet. Placera slingan mot tången och kläm fast. Genom att skifta och locka med klämman utåt och inåt skapas s-mönstret. Jobba uppifrån och ned tills du fått till s-mönstret i hela slingan.

Annons

Så gör du klassiska Spirallockar

Håll locktången lodrät och snurra upp hela slingan från dess topp till rot. De här lockarna ska värmas kortare tid för att den ska få en busigare look och inte lika påtaglig struktur som de s-liknande lockarna. Släpp sedan ut locken och låt den falla naturligt med en lätt spiralliknande form.

Spirallockar med locktång

När du stylat varannan slinga med s-styling och varannan med den spiralliknande stylingen reder du ut håret med fingrarna. Därefter kan du med fördel tupera håret för att få upp volymen samt addera hårspray och texturspray för att få stylingen att hålla.

Annons
Parisian bedhead

Resultatet blir ett naturligt svall som inte ser eller känns särskilt stylat – men fortfarande är riktigt snyggt. Med mjuka former, volym och fall möter vi hösten med den senaste hårtrenden!

Foto: Imaxtree, TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons