GLÖM BEACHWAVES – HÄR ÄR DE NYA TRENDLOCKARNA

Nya hårtrenden är Parisian bedhead

Strandlockarna har länge regerat bland hårtrenderna. Men nu får de busiga beachwavesen vila och istället är Parisian bedhead som gäller. Här är allt om den nya trenden och hur du stylar den!
24 september, 2021
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform
0:51

Efter reklamen: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Slå på ljud

Parisian bedhead – den senaste hårtrenden

Höstens hetaste hårtrend stavas Parisian bedhead – en lockad frisyr som ser naturlig ut. Namnet kommer från den typiskt franska sänggavel med vacker smidning, enkla men eleganta böjningar och s-liknande mönster. Men hårtrenden kan även tolkas som ett "nyvaket" men elegant hår med slarviga och ojämna lockar.

Så stylar du parisian bedhead

Hårstylisten Anh Co Tran visar ofta upp stylingen på sin Instagram där han har närmare 420 tusen följare. Här stylar han Megan Decker med säsongens hetaste look!

@meganedecker

how I will be styling my hair for the rest of ever @Anh Co Tran

♬ I Wanna Know You - BLVKSHP

Stylingen handlar om att växla mellan två olika locktekniker. Dels de mjukt böjda s-längderna, så kallade "Nu Waves" som stylas vågrätt och de klassiska lockade längderna med spiralform. För att enklast lyckas med en Parisian bedhead behöver du en tjockare locktång med klämma.

Håret stylas i etapper, slinga efter slinga. Börja med de främre och övre sektionerna av håret. Varannan slinga stylas med s-likande lockar där locktången hålls vågrätt och då skapar med vågor till svallet. De andra slingorna lockas lodrätt och skapar då klassiska spirallockar.

Så gör du Nu Wawes/S-lockar

Ta hårslingan och placera locktången cirka en decimeter från hårbotten. Lägg håret över locktången och kläm fast det med klämman. Slingan formas då till en våg. Precis under denna placerar du sedan åter locktången, men denna gång med klämman vänd in mot huvudet. Placera slingan mot tången och kläm fast. Genom att skifta och locka med klämman utåt och inåt skapas s-mönstret. Jobba uppifrån och ned tills du fått till s-mönstret i hela slingan.

Så gör du klassiska Spirallockar

Håll locktången lodrät och snurra upp hela slingan från dess topp till rot. De här lockarna ska värmas kortare tid för att den ska få en busigare look och inte lika påtaglig struktur som de s-liknande lockarna. Släpp sedan ut locken och låt den falla naturligt med en lätt spiralliknande form.

När du stylat varannan slinga med s-styling och varannan med den spiralliknande stylingen reder du ut håret med fingrarna. Därefter kan du med fördel tupera håret för att få upp volymen samt addera hårspray och texturspray för att få stylingen att hålla.

Resultatet blir ett naturligt svall som inte ser eller känns särskilt stylat – men fortfarande är riktigt snyggt. Med mjuka former, volym och fall möter vi hösten med den senaste hårtrenden!

Foto: Imaxtree, TT