Sidenörngottet som maximerar din skönhetssömn!

Mindre hårslitage, färre sömnrynkor och effektivare upptag av din favoritkräm - ja tack!
22 oktober, 2014
mellymoon

Sidenkuddar och norska grundarna Kari Skei Johansen och Gry Cathrine Ottesen.

Sidenörngott som vapen i kampen mot rynkor och frissigt hår? Ja, i alla om man får tro Kari Skei Johansen och Gry Cathrine Ottesen. Tillsammans har norskorna grundat företaget MellyMoon och tillverkar sidenörngott som tar skönhetssömnen till nya nivåer. Att sova på siden känns inte bara oerhört dekadent, utan ger även en beautyboost i form av minskat hårslitage, mjukare hår, färre sömnrynkor och effektivare upptag av din dyrbara Askungekräm. Siden är dessutom allergivänligt och drar inte till sig kvalster och damm. Dags att uppgradera linneskåpet där hemma för alla sleepy beauties alltså.

Hur fick ni idén till MellyMoon?

– Vi såg vårt första sidenörngott på en SPA & Beauty Trade show i USA. När vi kom hem köpte vi varsitt sidenörngott på nätet från England, och blev förälskade i de fantastiska fördelarna med att sova på siden. Vi var överens om att detta var en produkt som måste komma ut på marknaden i Skandinavien.

Vad har ni märkt för skillnader sedan ni bytte till sidenörngott?

– Vi har märkt stor skillnad på våra sömn- och tryckrynkor i ansiktet. Dessutom är det mer hygieniskt att sova på siden, och det gör huden renare. Nattkrämen dras inte längre in i kudden, utan får full effekt på huden. Håret är mycket glansigare och vi vaknar upp med mindre tovor och friss. Silke är dessutom både temperaturreglerande och bekvämt, vilket ger en bättre skönhetssömn.

Förutom att sova på siden, vad är era bästa tips för en riktigt bra skönhetssömn?

– Ta alltid bort smink och rengör huden. Använd en bra nattkräm, till exempel Super Rich Repair från Dermalogica. Slutligen, tänk på något vackert!

av MARIA AHLGREN

Fem sidenkuddar av norska MellyMoon
Sidenkuddar av norska MellyMoon.

MellyMoons sidenörngott är gjorda av 100% mullbärssilke och tillverkade enligt öko-tex riktlinjer. Pris 699 kr/st.

Läs mer:

11 effektiva knep som kan hjälpa dig att somna snabbare

ELLE testar: Ansiktsmaskerna som jobbar när du sover

5 saker som garanterat ger glow