Naturlig hudvård är den hetaste beautytrenden 2020

Inspireras av växtriket – vårens beautytrend 2020 är naturlig

En kolonilott med blomster, örter, nötter och superbär är årets nya, gröna beautyvurm.
 Växtriket inspirerar och inkluderas i allt fler beautyprodukter – 
vilket stärker både kropp och sinne.
24 mars, 2020
Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021
Slå på ljud

 

1. Mer än bara müsli

Havre har blivit en populär skönhetsingrediens. Proteinet i havreolja har en stärkande effekt på både hud och hår, samt fungerar lugnande även för den mest känsliga hudtypen. Du hittar den välgörande havren i både hud- och hårvårdsprodukter.

2. Bärbar boost

Blåbär, lingon, körsbär och björksav – vår nordiska natur med dess magiska fauna lindrar, läker och lugnar huden. Våra ”superbär” är rika på antioxidanter som ger ett naturligt skydd mot fria radikaler och föroreningar. Björksav är en trendande ingrediens – det naturliga ”elixiret” har en både stärkande och återfuktande effekt.

3. Druvans kraft

Druvkärnolja är en fantastisk kallpressad olja med rena superhjältegenskaper. Späckad med essentiella fettsyran omega-6 som återfuktar, men också stärker hudens barriär. Samtidigt är den rik på antioxidanter som ger ett naturligt skydd mot nedbrytande, fria radikaler. Ren, skär mumma för huden!

4. Den smarta nöten

Sheanöten – naturens egen återfuktare. Den ”feta” och extremt mjukgörande sheanöten (ursprungligen från Sheaträdet som främst växer i Afrika) besitter fantastiska egenskaper som ger en läkande och återfuktande effekt. I sin rena form blir den nästan som ett smör, och som ingrediens i hud- och hårvård är den magisk för torrisar.

Foto: Jenn Collins

LÄS MER:

Här är den bästa naturliga hudvården 2020

Så fixar du en perfekt bas – ELLEs beautyredaktörs bästa tips

Pasteller är säsongens finaste makeuptrend 2020

6 trendigaste hårfärgerna att satsa på 2020