Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Naturlig hudvård är den hetaste beautytrenden 2020

24 mar, 2020 
Inspireras av växtriket – vårens beautytrend 2020 är naturlig
En kolonilott med blomster, örter, nötter och superbär är årets nya, gröna beautyvurm.
 Växtriket inspirerar och inkluderas i allt fler beautyprodukter – 
vilket stärker både kropp och sinne.
Annons
Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021Brand logo
Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021

 

1. Mer än bara müsli

Havre är en populär ingrediens i naturlig hudvård

Havre har blivit en populär skönhetsingrediens. Proteinet i havreolja har en stärkande effekt på både hud och hår, samt fungerar lugnande även för den mest känsliga hudtypen. Du hittar den välgörande havren i både hud- och hårvårdsprodukter.

2. Bärbar boost

Hallon, blåbär och körsbär används i hudvård

Blåbär, lingon, körsbär och björksav – vår nordiska natur med dess magiska fauna lindrar, läker och lugnar huden. Våra ”superbär” är rika på antioxidanter som ger ett naturligt skydd mot fria radikaler och föroreningar. Björksav är en trendande ingrediens – det naturliga ”elixiret” har en både stärkande och återfuktande effekt.

Annons

3. Druvans kraft

Druvan används mer i hudvård

Druvkärnolja är en fantastisk kallpressad olja med rena superhjältegenskaper. Späckad med essentiella fettsyran omega-6 som återfuktar, men också stärker hudens barriär. Samtidigt är den rik på antioxidanter som ger ett naturligt skydd mot nedbrytande, fria radikaler. Ren, skär mumma för huden!

4. Den smarta nöten

Nötter används i hudvårdsprodukter

Sheanöten – naturens egen återfuktare. Den ”feta” och extremt mjukgörande sheanöten (ursprungligen från Sheaträdet som främst växer i Afrika) besitter fantastiska egenskaper som ger en läkande och återfuktande effekt. I sin rena form blir den nästan som ett smör, och som ingrediens i hud- och hårvård är den magisk för torrisar.

Foto: Jenn Collins

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons