Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Mors dag-presenter: Fem doftfavoriter

23 maj, 2014 
AvMaria Ahlgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
parfymplock

På söndag är det mors dag! Glamma till mamma med en lyxig vårdoft (eller skäm bort dig själv). ELLEs Maria Ahlgren dyker med näsan rakt ner i sommarens doftbukett och plockar fem favoriter.

av MARIA AHLGREN

morsdag_biotherm

Biotherm Eau Fraîche, 440 kr.

Senaste tillskottet i Biotherm populära doftserie är som ett sommarregn och lätt som en bris med inslag av päron och jasmine är. Optimism och sommarglädje på flaska som är lika lättburen som omöjlig att inte bli förälskad i.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

morsdag_byterry

Terry de Gunzburg Fruit Défendu 1 130 kr (säljs exlusivt på NK)
By Terry’s makeup har tagit skönhetssverige med storm, men Terrys värld är lika doftrik som färgsäker. I arbetet med lika delar fruktiga som blommigt kryddiga Fruit Défendu tog Terry hjälp av välrenommerade parfymören Michel Almairac. Inspirationen kommer från hennes passion för konst, trädgårdar, haute couture, färger, nyanser, texturer och rosor. Perfekt till den modeintresserade mamman.

Annons

morsdag_dolce

Dolce & Gabbana Dolce EdP, från 690 kr

Fira la mama med denna superfeminina doft som transporterar sinnena rakt till Dolce & Gabbanas solvarma Sicilien. Temat är vita blommor, och i buketten hittar vi friska neroliblad, vit amaryllis, vit näckros och vit påsklilja. Varma mysknoter och accenter av cashmeran lämnar efter sig ett doftmoln av ljusa träslag, jordiga noter och pikanta kryddor. Bellissima!

morsdag_reminiscence

Reminiscence White Tubereuse, 990 kr

Franska juvelerarmärket Reminiscences dofter är ett måste att spana in för finsmakare som gillar sina dofter djupa och sinnliga, och vill vara ensam om sin doft. Vårens nyhet är en riktigt flirtig historia med tuberos, kryddor, ylangylang och blommiga inslag. Flaskans kork är smyckad i typiska Reminiscence-färger och material som turkos, silver och kristall. Finns hos Insanto i Birger Jarlspassagen, Stockholm.

Screen Shot 2014-05-22 at 15.22.53

Dior Dior Addict Eau de Toilette, 775 kr

Beroendeframkallande, indeed! Bara åsynen av flaskan i samma form som Diors läppstift får hjärtat att smälta. Doften är en uppdaterad version av Dior Addict Eau de Parfum som lanserades 2012, som i sin tur var en tolkning av original-Addict som kom redan 2002. Skämmer bort nosen med orientaliskt blommiga noter med inslag av jasmin, neroli och mandarin.

Annons