Mitt badrumsskåp: Josephine Dahlin.

07 aug, 2015 
AvOlle Arnell
Annons

I varje nummer av ELLE gör vi en djupdykning i modeprofilernas badrumsskåp och beautyvanor. Den här gången besöker vi ena halvan av designerduon Deitas.

Josephine Dahlin
Yrke: Grundare av lyxmodemärket Deitas.
Aktuell: Med Deitas SS15-kollektion.

Relaterad läsning från ELLE:

Vilken är den första skönhetsprodukt du använder på morgonen?

– Jag försöker ta mig tid att träna på morgonen, så efter att ha lämnat barnen på förskolan blir det pilates, löpning eller yoga.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Jag dricker alltid minst en flaska vatten under passet, helst ur giftfria glasflaskor som de från Bkr. Den starten ger hyn lyster som inget annat. Efter träningen duschar jag med duschgel från Byredo, gärna Oud immortel som efterlämnar en ren doft av trä, rökelse och patschuli. Den är rökig nog att matcha någon av Deitas ultrafeminina sidenchiffong-blusar.

Annons


”Laura Mercier har den bästa osynliga concealern, och Aroma-therapy Associates badoljor fyller hus och sinne med eteriska dofter.”

Och den sista innan du går till sängs?

– Några droppar serum i ansiktet, håret får

också en dos. Några gånger i veckan sover jag med fuktmask från Beauté Pacifique. Och så ett sprut av Diptyques parfym Philosykos. Innan jag går och lägger mig dricker jag ett stort glas vatten.

Vad finns alltid i din handväska?

– La Mers läppbalsam, men också diverse kosttillskott som vetegräs, protein eller chiafrön. Är jag i Stockholm står det alltid någon fantastisk juice från Pressology på skrivbordet på morgonen – jag har turen att min partner i Deitas också har startat Stockholms bästa kallpressjuicerie.

En öde ö och du får ta med tre produkter. Vilka?

– Saltvatten och sol betyder att jag behöver mängder av hårinpackning, spf och peeling.

Vilken skönhetsrutin lägger du mest pengar på?

Annons

– Det man gör hemma dagligen är absolut viktigast och behöver inte kosta så mycket. Inför fest använder jag Tingling & exfoliating mud mask från Glamglow – det närmaste man kommer en salongsbehandling hemma på bara några minuter.


Josephine har bott i Frankrike i nio år, så många av hennes badrums-favoriter kommer från franska -märken och apotek.

Beskriv en typisk morgonrutin!

– När hud, hår och naglar är bra behövs inget mer. Jag gör naglarna på salong med jämna mellan-rum och klipper och färgar håret hos Francisco Ballesteros i Stockholm tre till fyra gånger om året. Det gör vardagsrutinen effektiv. Jag duschar och smörjer in hela mig med Uriages oparfymerade crème Xémose  från det franska apoteket – den enda crème jag har hittat som förintar torr hud och funkar lika bra på mig som på barnen. Sedan några droppar serum och spf. Håret får självtorka med lite Ocean mist. Till sist tre minuters makeup.

Annons

Använder du makeup varje dag?

– Ja. BB cream, som ger lyster och ett jämnare intryck. Jag tycker om när huden fortfarande ser naken ut. La Roche-Posay gör en som är bra. Ett svep mascara, svart eyeliner, solpuder utan glitter och något läppbalsam med eller utan färg. Sedan är jag redo för dagen.


Kvällsrutinen avslutas med en spray av Diptyques trädoftande unisexparfym Philosykos.

Du har bott länge i Frankrike – vilka är dina bästa franska pharmacieprodukter?

– Vea Olio är ren, koncentrerad E-vitamin i oljeform. Perfekt när inget annat räcker till, som vid flygning, skidåkning eller för mycket sol. Jag har alltid en flaska Beauty elixir från Caudalie i skrivbordslådan – en lysterspray som ser naturlig ut ovanpå makeupen och är bra som SOS-behandling, till exempel dagen efter. Biodermas rengöring Solution micellaire är perfekt på resor, den finns i små förpackningar och jag har alltid ett par hemma.

Annons

Vad betyder skönhet för dig?

– Att skratta och vara snäll mot sig själv. Fina rynkor och att åldras skrämmer mig inte. Några av de vackraste kvinnorna jag känner är i 60-årsåldern.


Sacha Juan, Emma S och Stockholmsgruppens hudvårdsserie är några svenska skönhetsfavoriter.

Relaterad läsning:

Annons