Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Största misstagen du gör när du klipper lugg

04 mar, 2021 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
Klippa lugg? Se upp för de här missarna
Att klippa lugg är snyggt, men kan också vara riskfyllt. Här är de fem största missarna du gör när du klipper lugg – och så gör du för att undvika dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021Brand logo
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

”Lugg eller inte lugg” – det är en fråga som många ställer sig, framför allt nu under pandemin. Det kan vara hur snyggt som helst och verkligen framhäva dina bästa drag i ansiktet, men det kan också sluta i en smärre katastrof.

Misstag att undvika när du klipper lugg

Innan du bestämmer dig för att klippa eller inte klippa bör du i alla fall läsa igenom den här listan. Här är de fem största misstagen folk gör när de klipper lugg – undvik dem för både dig och din frisörs skull:

1. Du klipper lugg själv hemma

Och du använder en kökssax eller nagelsax... Att klippa lugg på sig själv kräver extrem precision och det blir sällan bra. Gör det bara inte.

2. Du klipper en lugg som kräver styling – när du aldrig har tid för styling

Att ha lugg kräver en hel del jobb. Om du vet med dig att du är morgontrött och inte vill tillbringa mer än fem minuter i badrummet på morgonen – klipp då inte en lugg som kräver massa jobb. Fråga din frisör om en lugg som passar just din hårtyp och som inte kräver styling.

Annons

3. Du glömmer att kolla hur din lugg ser ut från sidan

Ofta när man klipper lugg kikar man på sig själv rakt framifrån och ser hur det ser ut från den vinkeln. Men minst lika viktigt är ju hur det ser ut från sidan. Be en kompis ta kort, använd speglar, men glöm för guds skull inte att kolla hur din lugg ser ut på dig även i profil.

4. Du klipper en lugg som kliar och irriterar

Att ha en tjock lugg som slutar vid ögonbrynen kommer innebära att det kliar en hel del just där. Klipper du en gardinlugg som slutar vid dina kindben kommer det kittlas rejält där istället. Tänk på vilken hårtyp du har och vilken tjocklek samt längd du vill ha på din lugg för att minska risken för irritationer och jobbigt kliande.

5. Du använder hårprodukter som inte är bra för din hy

Ja, vi förstår att det låter förvirrande. Men när du har lugg innebär det att den hänger en del i ditt ansikte, oftast ned i pannan eller på sidorna av ditt ansikte. Använder du massa hårspray eller andra produkter i luggen kommer det att hamna även på din hy och det kan i längden orsaka acne och irritation. Så har du klippt lugg och på köpet fått problem med din hy så är det dags att se över vad för produkter du använder i håret.

Källa: Bestlifeonline

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons