Min skönhetsrutin: Snoh Aalegera

Uppsalas R&B-drottning Snoh är eyelinerproffset vi inspireras av. Vi hälsade 
på henne i Los Angeles för mesta 
möjliga beautyinspo!
21 februari, 2018

Du ser så fabulös ut i eyeliner. Berätta om dina bästa tips och tricks.

– Eyeliner har alltid varit en del av min look. Jag gillar att leka runt med tjocklek och form, jag är väldigt inspirerad av Sophia Loren och Angelina Jolie när det gäller just eyeliner. Jag använder just nu en flytande eyeliner från märket Stila samt en kajalpenna från Givenchy som heter Magic khol.

Ditt första beautyminne?

– Ett av mina första minnen var ett rosa läppglans som min mamma köpte till mig, minns inte märket. Men jag tittade mycket i hennes sminkväska samt brukade leka runt med hennes makeup som nog många unga tjejer gör. Min mamma hade mycket mörka läppennor, läppstift och mascara. Hon introducerade mig även till märket Clinique, deras gula dagcrème är ett av mina första minnen i produktväg.

Den första produkt du använder på morgonen?

– På kvällen tvättar jag alltid bort mitt smink med Avènes Gentle milk cleanser. Jag har extremt känslig hy så jag kan inte använda något med parfym i ansiktet. Och på morgonen tvättar jag endast med vatten och går direkt på min dagcrème som varieras mellan märkena Epionce och Lancers.

Vad betyder makeup för dig som artist?

– Det betyder jättemycket för mig att kunna framhäva mina drag med smink. Till vardags brukar jag köra på en enklare eyeliner och jag har alltid färg på läpparna. Kan inte vara utan läppstift! En udda grej jag gjort sedan tonåren är att jag målar på fräknar på näsan. Det ger intrycket av en mer naturlig look. På scen brukar jag rama in ögonen lite mer, samt ha ett mycket tjockare lager foundation och concealer. Lite mer av allt helt enkelt, eftersom mycket av ens smink försvinner med scenljuset.

Vilka produkter lägger du mest pengar på?

– Allt som har med huden att göra. Det är inte värt att snåla på den fronten! Men det är inte alltid de dyraste produkterna som är bäst. En av mina favoritprodukter är en mask från The Body Shop, Aloe soothing rescue cream-mask, som jag använder en gång i veckan eller om jag vill ha extra glow, den gör verkligen under. Bra budgetpris och räcker i flera månader.

Den mest udda behandling du testat?

– Det måste nog vara den behandling jag gör med en kylande ansiktspeeling hos Dr Lancer. Den känns så obehaglig och kall. Men funkar!

Har du börjat med några nya beautyrutiner sedan du flyttade till L A?

– Jag har verkligen bytt hela min beautyrutin sedan jag flyttade hit för några år sedan. Det är ju den mest ytliga staden i världen så jag har definitivt upptäckt mycket nytt här. Nya märken som Lancer och Epionce.

Har du någon stilikon, beautymässigt?

– Alltid Sophia Loren och Angelina Jolie. En nyare inspiration är Paloma Elsesser, en modell som är otroligt vacker. Jag älskar klassiska och naturliga skönheter.

Berätta om dina hårrutiner!

– Jag brukar tvätta håret med olika schampon hela tiden. Har länge använt schampo och balsam från Kiehl’s. Jag har väldigt frissigt och lockigt hår och brukar tyvärr platta det väldigt ofta … Jag har också insett hur fantastiskt torrschampo är! Inte bara när håret är fett utan även precis efter att jag stylat håret för extra volym.

Tre produkter du aldrig vill vara utan?

– Lancers ansiktscrème The method: Nourish eftersom jag har rätt så torr hud. Inte heller min ögonbrynspenna från Make Up Store, Nr 2, som jag använder för brynen och för mina fejkfräknar. Den finns inte i USA så min mamma skickar den från Sverige. Vill heller inte vara utan Macs Lipstick i tonen Kinda sexy.

Din relation till parfym?

– Jag associerar doft till minnen. Älskar subtila och speciella dofter. Laura Merciers Vanillé är en favorit. Men min absoluta favorit-parfym är Midnight rain från La Prairie – jag älskar allt från doften till designen.

Vad är skönhet för dig generellt?

– Skönhet är framför allt självförtroende. Men jag mår som bäst och känner mig som vackrast när jag har fin och jämn hy. Jag led av svår akne i mina tonår och det påverkade mitt självförtroende extremt mycket. Jag tog medicin men det kom tillbaka med åren och än i dag kan jag få utbrott. Men jag försöker att inte stressa upp mig för mycket för det, för det finns nästan alltid en lösning när det gäller huden.

Foto Susanne Kindt