Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Min skönhetsrutin med Tove Styrke: "Jag har alltid varit hudvårdsnördig"

15 sep, 2017 
Detta är Tove Styrkes skönhetstips.
Artist, låtskrivare – och beautyjunkie! Vi dyker ner i underbara Tove Styrkes badrumsskåp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vilket är ditt första beautyminne?

– Jag har en storasyster som är tolv år äldre, hon var så klart det coolaste jag visste. När jag var runt fem år gick hon en makeupkurs och kom hem och testade nya trick på mig hemma i flickrummet i Umeå. Det var nog där mycket av mitt intresse för smink växte fram. Parfymen som ser ut som ett äpple, DKNY Be delicious, är ett annat starkt minne från högstadiet. Herregud, den hade verkligen alla! Jag gick också och köpte Chanels N°5 för att jag skulle verka lite vuxen och mogen, men det fungerade ju inte alls, haha. Använde den kanske en gång, sedan blev den bara stående.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Tove Styrke berättar om sin skönhetsrutin.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

– Det jag alltid börjar med är N°7:s rengöring Beautiful skin melting cleanser. Efteråt är det en rad produkter från Biologique Recherches ritual som gäller för mig. Deras Placenta-serum är ren magi, helst i kombo med masken/nattcrèmen Vernix. I princip alla Biologique-produkter doftar urk, men jag har verkligen sett och märkt skillnad på min hy sedan jag började använda dem. Jag litar numera knappt på hudvård som luktar gott, det är lite som ”hej, här har ni hällt i parfym i stället för något viktigt”. Har alltid haft en rätt ”bråkig” hudtyp, har lätt för att få små plitor och kan inte slarva med vad jag använder för typ av hudvårdsprodukter. Paula’s Choice är också ett märke som ständigt dyker upp i mitt badrumsskåp, älskar hennes Skin recovery hydrating mask.

Annons

Vilken betydelse har makeupen för dig som artist?

– Framför allt är makeup en kul grej för mig. Står jag på scen går jag verkligen loss – det blir som en dragversion av min vardagsmakeup. Då blandar jag Macs Studio fix fluid och Face & body och adderar massor av puder. Till vardags blir det Macs Face & body ihop med Lumenes fantastiska CC cream. Det blir mer naturligt.

Tove Styrke tycker det är roligt med smink och varierar stilen.

Vad lägger du mest pengar på, skönhetsmässigt?

– Jag har alltid varit hudvårdsnördig och lägger ganska mycket pengar på min hy. Bland annat går jag regelbundet och gör Dermapen på Revivekliniken. Kanske inte den skönaste behandlingen, men jag märker verkligen skillnad på min hy efteråt. Huden känns och ser mycket bättre ut under en längre tid, kontra att man gör en mer klassisk ansiktsbehandling. Jag har generellt fått mindre porer, mindre fina linjer och bättre spänst.

Annons

Vilken är den märkligaste beautyprodukten du köpt?

– Placenta-serumet från Biologique Recherche. Alltså, det innehåller extrakt från moderkaka från får … Det är ju sjukt, men det fungerar.

Hur är din relation till doft och parfym?

– Å, jag är så petig. Just nu använder jag knappt parfym, det är så sällan jag hittar något jag gillar. Jag mixtrar lite själv med rena oljor – bland annat en amberolja jag köpt för fem dollar i USA. Den kan man dock INTE överdosera – den doftar ren häxbutik om det blir för mycket. Jag gör även en egen lavendelsplash som jag brukar spritsa på mig innan jag går och lägger mig. Det är ren lavendelolja jag mixat med vatten, det ger sånt lugn.

Tove Styrke använder sällan parfym.

Vilka tre produkter lämnar du aldrig huset utan?

– Definitivt Benefits fantastiska brynprodukt Gimme brow, Kat von D:s Lipstick i tonen Lolita, samt Macs Studio finish concealer. Med den powertrion är man kittad och klar!

Annons

Du har haft många frisyrer och färger på håret, berätta om det.

– Jag har gått igenom alla faser och haft typ alla färger utom neon. Superplatinablont, långt, kort, brunt – till att nu älska min page. Men i två år gjorde jag inte något alls med håret, det var helt min egen färg och växte sig långt ner över axlarna. Kände just då att jag inte brydde mig om mitt hår, jag hade helt enkelt annat att tänka på. Just nu klipper jag mig hos Sofia Ringberger på en salong som heter Nook, hon är så duktig och förstår precis vad jag är ute efter.

Hon har gått igenom många olika faser och haft de flesta frisyrerna.

Vad är skönhet för dig generellt? När känner du dig som vackrast?

– Det hänger helt ihop med självförtroende. Som snyggast känner jag mig nog när jag är som ”helt i min egen kropp”. Som när man är i den där känslan och har lystern man har precis efter att man har tränat. Det är de där gångerna jag känner ”fan va bra jag är!”. Det kan också vara när jag fått till det och fått något riktigt bra gjort i studion eller skrivit en riktigt bra låttext.

Läs mer:

Min skönhetsrutin: Nina Oja

Min skönhetsrutin: Carin Hellman

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons