Min skönhetsrutin: ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson

Min skönhetsrutin: ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson

Hon är ELLE-familjens färgstarkaste medlem med glow som räcker hela året. Klart vi ville titta in hos moderedaktör Jenny Fredriksson och få alla hennes bästa tips!
24 maj, 2018

Du är ELLEs glow queen. Hemligheten?

– Ett hett temperament, haha! Jag har också lite fet hy och jobbar med highlighter på kindbenen och näsryggen. En palett från Nuxe, Smashbox eller Isadora. Jag använder inte heller en heltäckande bas, den äts upp av datorn hur man än gör.

Ditt första beautyminne?

– Det var 1985 eller 1986, när jag och min bästis Johanna fick en palett från H&M och jag försökte måla trikoloren på hennes ögonlock. Det var 80-talsmakeupen som satte sina första spår. Allt från Robert Palmers musikvideor till Taylor Daynes look i Tell it to my heart.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

– Jag har börjat använda så få produkter som möjligt, men hittat fantastiska favoriter som verkligen levererar resultat. Jag rengör ansiktet med ett micellärt vatten som Micellar cleansing water från Simple och tar bort min ögonmakeup med Micellar cleansing water in oil från Garnier. Tar på Estée Lauders ögonkräm Re-nutriv, som jag älskar. Sedan tar jag Bio-effects serum och en extra fuktkräm för halsen och öronen. Folk glömmer bort sina öron! På morgonen tvättar jag mig inte, utan jag använder Proactivs krämer, Pore targeting treatment och Complexion perfecting hydrator. Jag har en tendens att få akne och de hjälper verkligen – hoppar jag över ett par dagar får jag plitor direkt. De är mina hjälteprodukter. På vintern avslutar jag med en extra fuktboost, senast ett oljeserum från Decléor.

Brukar du göra några behandlingar?

– Jag unnar mig en ansiktsbehandling då och då. Ingen restylane eller botox. Jag har precis provat en syrabehandling hos hudterapeuten Lena Claesson och min hy tålde den mycket bättre än jag förväntade mig, så en sådan om året kommer jag nog att unna mig.

Hur ser din vardagsmakeup ut?

– Det är ingen idé att sminka sig om man inte böjer fransarna – Shu Uemuras ögonfranstång är lika bra som alla säger. Jag tar på basen direkt efter hudkrämen, så att de blandar sig. Sedan fixerar jag med löst puder eller banana powder, det är helt gult men passar alla hudtoner. Jag har alltid haft problem med allergi, men sedan jag hittade micellärt vatten kan jag brassa på med ögonmakeup. Mina go-tos är Urban Decays kajal 24/7 glide-on eye pencil och deras ögonpalett Naked 2, den enda palett man behöver. Jag brukar blanda två sorters rouge för att få djup i färgen och sedan lite highlighter som en sista touch. Avslutar med försvarets hudsalva på läpparna. Jag har också hittat en bra brynmascara från Anastasia. Jag går till Felicia på Benefits brow bar och hon klipper alltid till dem – de får en bättre form om de är lite kortare.

Din relation till doft?

– Jag älskar doft! Jag är verkligen ingen som försöker hitta en signaturdoft, det är mer efter humör och årstid – en doftgarderob. Till sommaren älskar jag lite lättare och flyktiga dofter som Hermès Un jardin sur le toit, den är väldigt grön, och Jo Malones cologner. Jag är även ett stort fan av Byredos parfymer.

Ditt hår ser härligt välmående ut?

– Jag är väldigt konservativ när det gäller mitt hår – tror jag haft samma frisyr sedan 2005. Min ljusa slinga är helt naturlig, jag har alltid haft den. Det känns väldigt befriande att inte behöva färga – ett måste mindre. Jag tvättar håret ungefär var tredje dag och använder ett lockspjut – det blir aldrig några hårda kanter och går väldigt snabbt. I sommar ser jag fram emot att använda mycket diadem och hårband. Och så har jag äntligen hittat en olja från Decléor som funkar för mitt fina hår och ger en härlig glans.

Och favoriter för kroppen?

– Gud vad det är jobbigt att ta hand om kroppen – så mycket yta! Jag skrubbar mig med vantar och smörjer in mig efter duschen. HTH:s klassiska kroppslotion är jättebra.

Bästa tricks från alla plåtningar?

– Elnett hårsprej från L’Oréal Paris är väldigt bra.

Måsteprodukter på resa?

– Jag försöker ha samma produkter som hemma. Jag har alltid en fuktkräm i handväskan och smörjer in mig flera gånger under flygresan. Och ett bra solskydd.

Hur tar du hand om dina naglar?

– Jag älskar min manikyrist! Emma på Frida Selkirks salong har verkligen hjälpt mig med formen. Unnar mig shellack då och då. Nagelbandsolja är A och O – jag älskar Scholls. Det hjälper att överdosera. Tangentbordet blir oljigt, men det är smällar man får ta!

Makeuptrend du hakar på i sommar?

– Olika härliga rostfärger på naglarna, speciellt om man får lite bränna. Maxade fransar med primer och mascara à la Dior. Och så kämpar jag med att lägga en perfekt eyeliner.

Skönhetsikoner?

– Jag älskar att titta på makeup, backstagebilder från visningar av Pat McGrath och Val Garland. Vilka looks! Och alla tjejer på Sephora – hur får ni till det?

Namn: Jenny Fredriksson.
Ålder: 43.
Bor: Hammarby Sjöstad, Stockholm.
Familj: Maken Johan.
Gör: Moderedaktör på ELLE.
Följ: @jennypennyfredriksson

Foto: Beata Holmgren/Studio Emma Svensson

Läs mer:

Min skönhetsrutin med Thomas Sekelius

Min Skönhetsrutin: Krista Kretzschmar

Min skönhetsrutin: Carin Hellman

Min skönhetsrutin: Nina Oja