Marilyn Monroe – ny ambassadör för Max Factor

05 februari, 2015

Skönhetsmärket Max Factors senaste ansikte är Marilyn Monroe. Stjärnan, som varit död i över 50 år, fick sin ikoniska look av Mr Max Factor, som även låg bakom filmstjärnor som Marlene Dietrich och Jean Harlows trendsättande makeovers.

I år det 80 år sedan Mr Max Factor Junior öppnade dörrarna till sin makeupstudio i Hollywood. Där förvandlade han Hollywood-elitens utseende och banade väg för tidens ideal. Norma Jeane trädde in i hans blonderingsrum i slutet av 1940-talet som brunett. I Max Factors händer förvandlades hon till det blonda bombnedslaget Marilyn Monroe.

– Marilyn gjorde lidelsefulla röda läppar, gräddvit hud och dramatiskt sminkade ögon till 1940-talets mest välkända skönhetslook, och nästan 80 år senare är det en look som fortsätter att dominera skönhets- och modebranschen. Det är den ultimata looken som definierar glamour – ingen annan kan mäta sig med den. Ruby Tuesday, Marilyns favoritläppstift, är än i dag mitt röda trumfkort för ett omedelbart glamourtillskott, och den fortsätter att vara en av de mest populära nyanserna både bland makeupartister och vanliga kvinnor, säger Pat McGrath, Max Factors globala Creative design director och en av världens mest välrenommerade makeupartister.

En annan av Max Factors globala ambassadörer, Gwyneth Paltrow, bjuder på den osminkade sanningen för att visa sin egen glamourförvandling.

Även supermodellen Coco Rocha bjuder på sin egen Marilyn-inspirerade makeover.

”Formen på Marilyns ögon förlängdes genom smart användning av eyeliner och hennes läppar accentuerades med en lidelsefull röd nyans, som blev den centrala punkten för hela hennes look”, säger Pat McGrath.

Glamma upp vinterglåmet med Max Factor Colour Elixir Lipstick i Ruby Tuesday och Colour X-pert Eyeliner i svart,

Hej då vinterglåm, hejhej vinterglam!