Maréna Beauté – Sveriges första sminkmärke anpassat för mörkhyade

Maréna Beauté – Sveriges första sminkmärke anpassat för mörkhyade

Diarry Maréna är kvinnan bakom Sveriges första sminkmärke som riktar sig mot mörkhyade kvinnor. Trots att efterfrågan är stor har utbudet under en lång tid varit allt för lågt.
14 mars, 2016

– Jag insåg att ens hudton inte är värd något för producenter och återförsäljare att investera i.

Orden är Diarry Marénas, entreprenör och makeupartist. De är hårda, men ärliga. Hos återförsäljarna av kosmetik i Sverige är normen ljus. Det går inte att missa. Utbudet av ljusa kontra mörka nyanser skiljer sig enormt – trots att efterfrågan är stor hos båda kundsegment.

Och det var just efterfrågan som fick henne att ta saken i egna händer och starta eget företag.

Efter att ha utbildat sig till makeup-artist fick Diarry jobb på KICKS där hon jobbade i ett par år. För att få till en perfekt nyans på sin foundation brukade hon blanda flera olika nyanser med varandra. Kunderna blev nyfikna och ville veta vilka produkter hon använde och var de kunde få tag i dem. Problemet var att det inte fanns några färdiga produkter.

Där och då föddes idén. Sveriges första sminkmärke anpassat efter – och riktat till personer med mörkare hy.

– Jag tog saken i egna händer eftersom jag inte såg någon annan agera. Jag tror på filosofin att vill man se en förändring bör man vara den själv, säger Diarry.

Den första lanseringen innehåller foundation, puder och rouge anpassade efter olika mörka nyanser. Diarrys foundations har namn efter olika Afrikanska städer som hon har anknytning till. Dakar, till exempel, är hennes födelseort.

I nuläget finns de att köpa hos tre fysiska butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Under våren kommer fler återförsäljare att ta in hennes produkter och så småningom kommer de att kunna köpas i de större kedjorna.

Läs också: 8 ovärdeliga sminktips för mörkare hudtoner

 

Läs mer om Maréna Beauté och köp produkter här!