Makeupstjärnan Gucci Westman om sin egen makeuplinje

Gucci Westmans bästa skönhetstips

Den svenskättade makeupartiststjärnan har nyligen lanserat sitt eget beautymärke Westman Atelier i Sverige. ELLE ringde upp, för det är klart vi vill veta mer om Gucci Westman!
21 oktober, 2019

Gucci Westman är en superstjärna i makeup- och modevärlden. I mer än 20 år har hon varit the makeupartist för kändisar som Reese Whiterspoon och Gwyneth Paltrow, och det finns inte ett prestigemagasin eller en superfotograf hon inte jobbat med.

Känd för sin skicklighet i att skapa en perfekt bas med naturlig ”second skin”-känsla lanserade hon nyligen sin egen makeuplinje Westman Atelier i Sverige. En kollektion som, sedan lanseringen i USA för ett år sedan, blivit en stor succé och snackis i beautykretsar.

Berätta om ditt svenska ursprung!

– Min pappa är svensk, min mamma amerikan. Jag är född i Kalifornien men uppvuxen till största delen i Varberg. Numera bor jag och min familj (man och tre barn) i New York, men vi  åker alltid tillbaka till Sverige på somrarna – jag älskar det!

– Jag har präglats mycket av min svenska uppväxt, är så glad att jag fick växa upp på en sådan trygg plats.

Gucci Westman och Westman Atelier

Gucci Westman är halvsvenska och uppvuxen i Varberg.

Kan du summera resan med Westman Atelier så här långt?

– Jag har alltid varit superintresserad av produkter. Hur man formulerar och producerar. Nu är det fem år sedan vi började ta fram linjen och ett år sedan lanseringen. Det har alltid varit en dröm för mig att göra något eget – att vara delaktig i alla delar.

Guccis Westman Atelier

Westman Ateliers produkter är de allra flesta i stickform.

– Att arbeta nära allt från kemister till förpackningsdesign. Jag tror att det har varit en stor fördel att jag är makeupartist i grunden, att jag vet precis vilken typ av produkt jag vill ha. Jag är ganska jobbig med alla mina kemister, haha.

Gucci Westman Atelier

Highlighter, solpuder och japanska makeupbortsar finns också i kollektionen.

– Jag vill att produkterna ska ha så rent ursprung som möjligt och har varit noga med att välja naturliga ingredienser så långt det går. Kokosolja är en favorit som finns med i både highlighter och foundation.

– Jag är av den skolan att lyxiga och effektiva produkter med holistiskt perspektiv inte behöver vara en motsägelse.

Westman Atelier säljs exklusivt på Cow parfymeri i Stockholm.

NAMN: Gucci Westman. ÅLDER: 47 år. BOR: New York. FAMILJ: Man och tre barn. GÖR: Makeupartist och grundare till Westman Atelier. FÖLJ: @gucciwestman och @westmanatelier

LÄS MER: Gucci Westmans makeuplinje Westman Atelier lanseras i Sverige

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: