Så får du den kommande säsongens snyggaste makeup-look

Så får du den kommande säsongens snyggaste makeup-look

Paris modevecka lämnar så många inspirerande makeuplooker att kopiera och ta med sig in i sin makeuprutin. Vår favorit just nu? Diors magiska fransar. DIY!
03 oktober, 2017

Den 26 september gick Diors visning med chefsdesigner Maria Grazia Chiuris i spetsen av stapeln i Paris. Chefsmakeupartist Peter Philips gjorde sin makeuptolkning på Marias 60- och 70-talsflirtande klädkollektion så här:

”Jag ville skapa fransar som var ett statement med en lätt sextiotalskänsla utan att kännas för retro. Jag ville verkligen ge dem volym, men utan förlängande effekt. Det är tjocka fransar och superfixade, men utan att de ska se helt perfekta ut. Nyckeln ligger i att låta några av fransarna vara lite ihop-klumpade. Perfekt-icke-perfekt!”, berättar Peter Philips backstage.

”Till looken använde jag mascaraprimern Diorshow Maximizer 3D och applicerade därefter 5-6 generösa lager med Diorshow Pump’n’Volume. Jag la även en tunn linje med Diorshow Khôl Black Khôl 099 på övre och inre fransraden för att skapa ett piggt och ”öppet” öga.”

Toppmodellen Ruth Bell i den färdiga looken för Dior. Vi kan inte annat än älska den!

Läs också: Se Miranda Kerrs vackra brudklänning från Dior – spås bli en ny klassiker!

Foto Dior