Lyckas med fejkfransarna – Gabriella Elios bästa tips

Sweed lashes Gabriella Elio tipsar om hur du lyckas med lösögonfransarna

Hon är fransdrottningen som nu tagit sina succéartade lösögonfransar Sweed Lashes till USA där de ständigt syns på röda mattan och musikgalor. Möt Gabriella Elio och ta del av hennes bästa va-va-voom tips för de allra mest iögonfallande fransarna.
28 augusti, 2019

Gabriella Elio är makeupartisten som för drygt fem år sedan lade grunden för en av de svenska stora beautysuccérna på senare år – lösögonfranskonceptet Sweed Lashes.

– Jag är ju makeupartist i grunden och kände att det var väldigt svårt för mig att fästa fransar på mina klienter då kvalitén på de fransar som fanns ute på marknaden varierande oerhört mycket.

– Jag lärde mig att bandet på fransarna är den viktigaste delen för att få de att fästa och att de behövde vara flexibla och anpassa sig efter ögats form.

Då kom jag på att jag ville göra egna fransar och att jag ville ha en jämn kvalité så alla fransar man skulle köpa från mig skulle vara toppenbra!


Gabriella Elio bakom Sweed Lashes

Gabriella Elio, Foto: Daniela Spiroska

NAMN: Gabriella Elio.

ÅLDER: 32 år.

BOR: Stockholm/Los Angeles.

FAMILJ: Mamma, pappa, en syster och två bröder.

GÖR: Grundare av Sweed Lashes och makeupartist.

FÖLJ: @gabriellaelio @sweedlashes

Varför är just fransar viktigt för dig?

– Fransar är pricken över i:et och en makeup är inte komplett utan. De lyfter hela ansiktet och det tror jag att de flesta makeupartister runt om i världen håller med om. Man blir flera snäpp snyggare och piggare när fransarna ser tipptopp ut!

Vilket är ditt bästa tips till en nybörjare på lösögonfransar?

– Välj en frans som är mindre i modellen – som vår frans i modellen Tête-a-tête som dessutom är busenkel att fästa. Ett bra tips är att när du stryker lim på bandet av fransen – vänta 30 sekunder så att limmet blir lite klibbigt innan du fäster fransen.

Varför tror du att Sweed Lashes blev en succé?

– Jag tror att det är kvalitén som talar för sig själv och att våra fransar är enkla att fästa. Vi har många fransvarianter och fokuserar mycket på att göra stilrena och naturliga fransar. De används av alla – från våra svenska prinsessor till vanliga tjejer under en dag på kontoret och internationella stjärnor på scen och internationella galor.

Sweed lashes

Fransarna gör succé på catwalken och röda mattan.

Du har gjort många fina samarbeten (By Terry, Thomas Sekelius med flera), har du något mer drömsamarbete?

– Jag älskar att fånga mina drömmar och idéer ganska snabbt när de dyker upp. Jag har ett internationellt samarbete i höst, som är något av en dröm. Jag älskar att jobba med människor och varumärken som också delar en passion och som är unika.

Två av de senaste samarbetena – fransar med finska makeupartisten Ida Ekman och norska makeupartisten Dajana Tomanovic.

Läs mer här:

Fransdrottningen Garbriella Elio listar sina beautyfavoriter

10 nya fantastiska parfymer att inviga hösten 2019 med

Allt du vill veta om Chanels hypade svartvita makeupkollektion

Shoppingtips! Välj rätt schampo för din hårtyp