Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Louis Vuittons släpper tre nya parfymer – och de doftar sommar

05 apr, 2019 
Parfymerna Les colognes från Louis Vuitton
Kaktusträdgård, varm sol och eftermiddagsdopp – Louis Vuittons nya parfymtrio är en ljuvlig flirt med våra sommardrömmar. Svenska ELLE fick en exklusiv intervju med chefsparfymör Jaques Cavallier Belletrud som inspirerats av Los Angeles till den nya kollektionen Les Colognes.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”Sommaren på flaska” – den har ni säkert hört förut och funderat på hur det kan dofta? Men vid få tillfällen har det stämt in så bra som för modehusest Louis Vuittons nya sommarparfymkollektion Les Colognes med parfymtrion Cactus garden, Afternoon swim och Sun song.

Det legendariska modehuset och dess chefsparfymör Jaques Cavallier Belletrud har arbetat med att fånga tre av våra främsta förnimmelser av sommaren i tre energikickar till dofter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Los Angeles var inspirationen till det här projektet. Det är en magisk stad och Kalifornien är fantastiskt. Den blå himlen, speciellt på vintern, har en mycket speciell blå färg och skapar en speciell stämning. Jag inspirerades också mycket av kontraster – i Grasse ser du både medelhavet och bergen, samma sak är det i Kalifornien. Havet och öknen är inte långt från varandra, berättar Jaques Cavallier Belletrud.

– Som chefsparfymör är jag också alltid besatt av fräschör  – hela den här kollektionen bygger på dofter som är fräscha och lättburna. Problemet med cologner är dock ofta att de inte är speciellt long lasting, jag har fått arbeta med att få fram parfymer som har den där åtråvärda fräschören men ändå håller. Det är därför den här kollektionen går under namnet ”cologne perfumes” med cika 12 procent doftkoncentration, något som är unikt för en cologne.

1. Cactus garden

– Cactus garden bär med sig en ny vision av lätthet. Jag ville skapa en doft med mycket intensitet, men ändå att den ska kännas mjuk och naturlig. Doftnoten maté – en nationaldryck i bland annat Argentina är svår att arbeta med, men när man väl får till det är den helt fantastisk. Matè är exklusiv för LV. Här finns även bergamott och citrongräs – det ger doften något som känns mycket ‘”chict.”

2. Afternoon swim

– Afternoon swim har en blå flakong – livets färg. Det är färgen på havet och på himlen. Doften är som en vitaminshot av energi, jag ville att den skulle ha samma effekt som en brustablett med C-vitamin. Här samsas tre citrusfrukter i form av apelsin, mandarin och bergamott.

3. Sun song

– Alla dofter jag skapar blir så klart en del av mitt hjärta, men den här har en speciell plats för mig. Sun Song är inspirerad av min barndom. Jag är född i Grasse på franska rivieran. I den här doften ville jag fånga alla dofter från min uppväxt vid medelhavet. Den är en hyllning till apelsinblomman  – jag har också adderat stänk av mysk och citron för att skapa någonting mjukt och fräscht, avslutar Jaques Cavallier Belletrud.

Les Colognes säljs från den 5 april i Louis Vuittons butik i Stockholm och globalt världen över.

Läs mer här:

15 nya vårparfymer att älska

9 rosdofter att bli förälskad i

Trädgården – allt du vill veta om vårens stora parfymtrend.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons