Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

På allas läppar just nu: Christian Louboutin

02 sep, 2015 
AvEmma Unckel
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Förra året lanserade Christian Louboutin en extravagant nagellackskollektion. Nu utökar skokungen sin kolletion med en rad exklusiva läppstift.

Läs också: Han är den nya Louboutain!

Läppstiften finns tillgängliga i tre olika texturer; silky satin, velvet matte, och sheer viols. Precis som nagellacket (som har formen av en sylvass klack), så fascineras vi ännu en gång över den avancerade designen. Vi ställde några frågor till Christian Louboutin kring de nya läppstiften.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur kom du på idén till att designa läppstifthylsan till ett juvelliknande smycke?

– Först och främst vill jag att tjejer ska ha kul med det här läppstiftet. Till skillnad från traditionella läppstifthylsor ville jag skapa något extra, så jag lekte jag med tanken om läppen som ett smycke. Dessutom är läppfärg en utsmyckning hos kvinnor, precis som smycken är. Jag valde därför att skapa ett läppstift som tjänar mer än ett syfte. Hon kan både pryda sig själv medan det även pryder hennes läppar.

Annons

Den lyxiga röda sulan är ditt signum under dina klackar, men vad betyder röda läppar för dig?

– Självklart är den röda färgen en oerhört viktig del i mitt arbete, och rött kan beteckna allt från fara till åtrå. När en kvinna bär röda läppar, betyder det att hon är säker nog för att projicera dessa egenskaper. Hon tar kontroll över hur andra uppfattar henne, och det budskapet är mycket kraftfullt. Det ger också en tydlig signal om att säga, ”titta på mitt ansikte.”

Hur kom du fram till färgpaletten?

– Att få välja läppfärger var en verkligt spännande process för mig. Jag valde totalt 38 nyanser i tre utföranden. Nyanserna är alla namngivna efter en sko eller en handväska, såsom fröken Clichy, som är vinröd, till Zoulou, som är inspirerade den afrikanska jorden. Utbudet av färger varierar från oskyldiga (beige och rosa) dramatiskt vampiga nyanser (röda och djuplila)  och allt däremellan.

Köp online på christianlouboutin.com (som nu skeppar till sverige) och tex net-a-porter.com, för ca  750 kr.

Läs också: Han är den nya Louboutain!

Annons