Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Linnea Henriksson avslöjar sina bästa beautyknep

26 apr, 2019 
AvLovisa Lundström
Linnea Henriksson delar med sig av sin skönhetsrutin och sina favoritprodukter
Älskade artisten Linnea Henriksson vann priset Årets look på ELLE-galan 2019 för sin underbara känsla för stil där färg och form möts i en inspirerande mix. Här berättar hon om sitt intresse för beauty.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hur ser din skönhetsrutin ut?

– Jag är en snoozare, vilket innebär att jag blivit snabb på att fixa mig. Ögoncrème, serum, gärna med C-vitamin och en ansiktscrème för att vakna till. Genomborstning av håret och sen en enkel ”no makeup”-make om jag ens sminkar mig. Om jag ska spela på kvällen sparar jag allt tills det närmar sig gig. På kvällen tvättar jag ansiktet med Cleanser antioxidant från Cicamed som är superbra. Några drag med kokosfett på bomullspad om jag haft mycket produkter och sen samma crèmer som på morgonen. Serum eller en återfuktande ansiktsmask över natten om huden känns trött. Mitt jobb är oftast på scen eller i torr studiomiljö när jag skriver och producerar musik, så återfuktning behövs.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Färgglada läppstift i rosa, röda och orangea toner
Färg!
Skönhetsprodukter från L:a Bruket och Carmex på en bricka
Morgon- och kvällsritualen på en bricka.
Annons

Har du någon annan beautyritual?

– Jag kan gilla att ta fram mitt lilla manikyrkit från Mavala framför tv:n. Inte helt säker på vad de olika lagren gör, men det är rätt mysigt och doften gör mig nostalgisk. Sen skrubbar jag gärna både ansikte och kropp i duschen med L:a Brukets produkter. De luktar fantastiskt och synkar bra med min hud. Vildros är en favoritdoft, jag älskar de små blombladen som ligger med i oljan.

Vad betyder beauty för dig?

– Jag har aldrig varit så intresserad av produkter, jag vantrivs i butiker med stark belysning och hundra olika diskar med märken som skriker efter ens uppmärksamhet. Väldigt tacksam för att jag i mitt jobb får träffa fantastiska makeupartister och hårstylister som kan ge mig tips.

Annons
Linnea Henriksson sittandes hemma hos sig

Har ditt beautyintresse förändrats med tiden?

– Som liten var jag rätt ointresserad. Intresset har väckts med mitt jobb. Att sminka mig kan bli som en ritual, att bli redo mentalt för scenen genom stunden av stillhet i logen. Att lägga lager av smink på en hud som ska svettas, kanske i direkt solljus, har lett till att jag blivit lite nördig. De pengar jag inte la på produkter när jag var liten har helt klart lagts nu.

Dina makeupmåsten?

– På scen måste det vara helt vattenfast och ogenomträngligt. Har en underbar eyeliner från Mac som sitter som berget, och foundation från Tom Ford. Highlighters och en grym ögonbrynsfärg från Anastasia. Den kombon har överlevt ett dyk i Skellefteälven under en spelning.

Annons
Lösögonfransar, ögonskugga och foundation från Tom Ford
Tom Fords foundation som sitter som berget och lösögonfransar gör Linnea redo för scenen.

Hur ofta byter du frisyr?

– Inte så ofta längre. Och min naturliga hårfärg är tillbaka lagom till att det dyker upp grå hårstrån, det är fint. Det är vackert att se tid.

Din relation till doft?

– Doft är det något romantiskt med och jag älskar idén att en doft kan få en att börja tänka på en person. Jag har en flaska av parfymen 4711 hemma som faktiskt blir som ett foto av min gammelmormor. Själv har jag två parfymer jag brukar varva på dagtid, Lazy Sunday morning från Replica (ja, jag köpte den först för namnet) och Rose the one från Dolce & Gabbana. På kvällen kan jag gärna ta något kraftigare och leka med dofter precis som med smink och styling för att förstärka eller förändra den jag vill vara för en stund.

Annons
Bricka med parfym, Lazy Sunday morning från Replica och Rose the one från Dolce & Gabbana
Linnea varvar mellan två dagdofter – Lazy Sunday morning från Replica och Rose the one från Dolce & Gabbana.
Linnea Henriksson applicerar läppstift

Din bästa beautyfeelgood-grej?

Annons

– Jag gillar kallbad. Vedbastu och dopp i salt havsvatten är som en ingefärsshot för själen!

Skönhetsikon?

– Meryl Streep. Bildgoogla henne och hon är så där naturligt vacker oavsett årtionde, hon verkar omfamna åldrandet. Så vill jag också ha det. Grått långt hår och massa rynkor, jag vill att folk ska se att jag skrattat mycket.

När känner du dig som vackrast?

– Efter en promenad längs havet vid sommarstugan när vinden fortfarande bränner kvar på kinderna.

L:a Brukets produkter
I duschen använder Linnea gärna L:a Brukets produkter.

Något nytt du är sugen på att testa?

Annons

– Jag vill gärna vara en ”gör min egen kaffesump-skrubb”-person, men tar mig sällan tiden. Och så vill jag orientera mig i ekologiskt och etiskt försvarbart smink.

Linnea Henriksson hemma hos sig

I influencervärlden syns många filtrerade bilder, hur ser du på det?

– På ett sätt är det precis som med smink. Du kan förstärka och förändra en känsla eller uttryck och använda filter väldigt kreativt, men du kan lätt tappa bort dig själv också. Jag lägger gärna retrofilter på mina foton och massa grain, för det känns roligare än det mobilkameran kan göra, men skulle aldrig använda de där jävla ”snygg”-filtrena som skalar av och trycker till proportionerna. Jag fattar inte, tycker folk det är snyggt?

Foto Alma Vestlund

NAMN: Linnea Henriksson.
ÅLDER: 32 år.
BOR: Stockholm.
FAMILJ: Stor och utspridd.
GÖR: Artist och låtskrivare.
Följ: @linneahendrix

Läs mer:

Linnea Henriksson har blivit mamma – här är första bebisbilden

Årets look 2019 är Linnea Henriksson

Beautyproffset Leyglow: ”Beauty är self care och egentid”

Annons