Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Exklusiv intervju: Lily Collins om Emily in Paris – och vikten av bra hudvård

22 dec, 2021 
intervju lily collins emily in paris
Allting sker av en anledning, det är skådespelaren tillika beautyfantasten Lily Collins motto i livet. Och hennes målmedvetenhet har gjort henne till en Hollywood-skådis att räkna med. För ELLE berättar hon om framgångssagan med Emily in Paris, vikten av bra hudvård – och kärleken till Skandinavien.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 saker du vill veta om Lily CollinsBrand logo
6 saker du vill veta om Lily Collins

Skådespelare, stilikon och beauty-ambassadör. Lily Collins behöver knappast någon närmare presentation. Hon är trots allt en av Hollywoods mest omtalade skådespelare just nu. Collins slog igenom redan år 2009, 20 år gammal, och att hon 11 år efter sin debut skulle vara huvudkaraktären i Netflix-serien Emily in Paris som blev en av de mest streamade serierna 2020, kunde hon inte drömma om.

– Jag är stolt över mig själv och tror att när saker känns bra och rätt, leder det till andra bra saker. Och när saker inte sker, är det av en anledning. Jag tror på att varje upplevelse lär oss något. När jag till exempel väljer ett jobb eller en karaktär, är det för att det kommer att lära mig något som skådespelare och som människa, säger hon.

lily collins emily in paris

Lily Collins i Emily in Paris

Succéserien Emliy in Paris hade premiär när hela världen stod stilla på grund av covid-19. Och trots att Paris aldrig har känts så långt bort, fick 58 miljoner människor (under den första månaden efter att serien hade premiär) drömma om modets huvudstad där ett rött läppstift är den självklara accessoaren.

Annons

– Jag hade en sådan magisk och fantastisk upplevelse när vi filmade serien. Att första säsongen av serien kom ut under en tid när allt folk ville var att drömma sig bort, resa, skratta och må bra, var fantastiskt. Jag är så tacksam att Emily kunde ge en känsla av att få fly verkligheten och få folk att känna glädje, under en så svår tid. Emily gjorde även det för mig när vi filmade.

Precis som karaktären Emily, har Lily Collins också flyttat över halva jordklotet, från Englad till Los Angeles. Och precis som Emily älskar Lily Collins också mode, en perfekt eyeliner och röda läppar.

Emily in paris säsong två

– Det är som att man automatiskt känner sig som en del av något större när man är i Paris. Och så finns naturligtvis den fantastiska stilen! French chic känns både enkelt och lekfullt på samma gång. Det finns en självklarhet, och enkelhet i stilen, men ändå känns allt uppklätt och noggrant ihopsatt. Det är något som jag själv försöker att få till hela tiden.

Annons

Lily Collins är inte bara en stilikon, hon är också en beautyfantast ut i fingerspetsarna. Något annat vore kanske konstigt, med tanke på att skådespelaren är inne på sitt åttonde år som beautyambassadör för det franska skönhetsmärket Lancôme.

Vad skulle du säga är ditt viktigaste budskap som ambassadör?

– Jag tror att det är att uppmuntra kvinnor världen över att omfamna sig själva, att sträva efter att hitta saker som ger en glädje och att hålla fast vid de sakerna. Det är den glädjen som får dig att utstråla lycka och skönhet. Inre skönhet och glädje är det som är viktigast för mig.

lily collins skönhetstips

Men inre skönhet är ett brett begrepp. För en del är det att äta mat som boostar huden, för andra är det att få åtta timmars sömn. Och för Lily Collins handlar inre skönhet om att skratta, att hjälpa andra och att finnas där som en bra lyssnare.

Annons

– Det får mig att känna mig behövd, som att jag kan göra skillnad och ger tillbaka.

Hur har din syn och inställning till skönhet ändrats sedan du började jobba med Lancôme?

– När jag började så associerade jag skönhet mer med makeup och mindre med hudvård. Men ju längre jag har varit med märket och lärt mig och ju äldre jag blivit, desto mer har jag börjat uppskatta hudvård. Jag vet nu att om du har en välmående hud får du också en bättre bas. Det är roligt att leka med makeup, men i slutändan måste du se till att huden är bra.

Lily Collins omtalade ögonbryn: "När jag var yngre var jag definitivt mer generad över mina ögonbryn"

Lily Collins har många gånger jämförts med ikonen Audrey Hepburn. Och likheterna är verkligen slående – speciellt de berömda ögonbrynen. Trots att Lily Collins är en målbild för många som gick igenom 90-talets brynsynder, är det först nu hon har börjat uppskatta de markerade ögonbrynen.

lily collins makeup smink röda läppar ögonbryn

– Mycket har förändrats i mode- och skönhetsvärlden. När jag var yngre var jag definitivt mer generad över mina ögonbryn, men min mamma sa alltid att de är sakerna som gör att du står ut som också gör dig annorlunda och vacker. Och ju äldre jag blev, desto mer insåg jag att mina ögonbryn är en del av mig och en del av det som gör mig till mig.

Annons

De välmarkerade ögonbrynen har minst sagt blivit Lily Collins signum – och såklart även det röda läppstiftet som ofta klär hennes läppar, tillsammans med en perfekt målad eyeliner med en pampig vinge. Men när det inte vankas röda mattan eller fotograferingar föredrar hon less is more när det kommer till makeup.

– Jag bär alltid mascara och jag älskar Hypnôse Mascara. Jag gillar att ge lite extra kärlek till mina ögon, speciellt när jag bär munskydd. Och så använder jag flytande eyeliner för att skapa en cat eye. Sen slänger jag på Lip balm från Burt’s Bees och så är jag redo!

Hudvården slarvas det däremot sällan med! Lily själv säger att hon älskar att ta hand om sin hud – och aldrig går och lägger sig utan att tvätta bort sminket.

lily collins älskar eyeliner och röda läppar

– Om jag lägger tid på något så är det att se till att min hud är ren! Jag gillar att ta hand om min hud och tycker att det är jätteviktigt att tvätta av sminket varje dag för att huden ska få andas och vara fräsch morgonen efter.

Annons

Lily Collin om avancerad hudvård och enkel makeup

– Jag älskar också Advanced Génifique Youth Activating Serum och jag har precis börjat använda serumet tillsammans med min foundation. Jag adderar några droppar och blandar ihop dem och foundationen verkligen glider på och skapar en väldigt lätt look.

Finns det något inom skönhet, eller några trender, som du tycker är extra spännande?

– Jag älskar nail art, men kan tyvärr sällan bära det själv på grund av mitt jobb. Men jag försöker att ha lite galna naglar så fort jag kan, även om det bara är för några dagar. Det gör mig verkligen glad!

På tal om lycka – de senaste åren har varit svåra på många sätt. Hur har du gjort för att hitta små saker som ger dig glädje?

– Jag är en person som hellre investerar i människor och upplevelser än saker. Mina vänner och min man har verkligen stöttat mig, mina känslor och den osäkerhet som jag har känt under pandemin. De har funnits där och pratat med mig, oavsett om det har varit över Zoom, sms eller FaceTime. Det har varit skönt att kunna prata om minnen och saker vi vill göra i framtiden.

Annons

Förutom att ha en nära kontakt med vänner och familj under pandemin har även begreppet self care blivit extra viktigt för skådespelaren.

– Self care finns i många former. Det kan vara terapi, meditation, att läsa en bok eller att dricka en helt fantastisk god kopp kaffe. Vi har inte haft möjlighet att kunna gå ut och fixa naglarna eller gå på spa på samma sätt, så jag har i stället hittat glädje i att bara lägga en ansiktsmask, ta ett bad, gå en promenad och skriva tacksamhetsdagbok och bara ge tid till mig själv.

lily collins gift med charlie mcdowell

Vad har du saknat mest under pandemin?

– Att få krama mina vänner! Jag är verkligen en social person. Jag saknar att få uppleva saker och äventyr med människor jag älskar.

Annons

Charlie McDowell och Lily Collins Bröllopsresa till Sverige

Men inget ont som inte för något gott med sig! Trots två tuffa år med en pandemi har kärleken minst sagt spirat i Lily Collins liv. I september 2020 förlovade hon sig med regissören Charlie McDowell och ett år senare ringde kyrkklockorna. Och bröllopsresan? Den gick såklart till Sverige!

– Min man och jag har blivit kära i Skandinavien. Köpenhamn är en magisk stad med fantastisk mat, trevliga människor och ett härligt sätt att leva. Vi reste genom Sverige och Norge på vår bröllopsresa och tog oss till och med till polcirkeln i Lofoten i Norge. Det var verkligen fantastiskt!

lily collins bröllopsresa till sverige

Vad framtiden har att erbjuda och vad nästa steg i karriären är, vet Lily Collins inte ännu, men en sak vet hon säkert. Hennes mål är att fortsätta att utmana och beröra ämnen som ofta undviks.

Annons

– Just nu är jag fullt fokuserad på Emily, men över lag vill jag fortsätta att berätta historier som utmanar, är inkluderande och en del av något större. Jag gillar att prata om ämnen som många undviker. Som i To the Bone, som handlar om ett problem (anorexi, reds.anmn.) som många är rädda för att prata om. Jag tycker att det är viktigt att vara öppen och kommunicera så att människor i alla åldrar, blir mindre rädda för att dela med sig.

Fixa Lily Collins look – ELLE listar produkterna som gör jobbet

Röda läppar, markerade bryn och en extravagant eyeliner – här är produkterna som trollar fram Lily Collins Emily in Paris-look.

Serum, Advanced Génifique Youth Activating Serum – Lancôme

Lily Collins blandar några droppar Advanced génefique youth activating serum med hennes foundation för att skapa en lätt makeuplook.

Här kommer du till serumet (reklamlänk).

ADVANCED GÉNIFIQUE YOUTH ACTIVATING SERUM
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Återfuktande läppbalsam, Lip balm beeswax – Burt’s Bees

Kokos- och solrosolja tillsammans med bivax och fettsyror gör Lip balm beeswax till en återfuktande superprodukt i handväskan.

Klicka här för att komma direkt till prisvärda Lip balm beeswax (reklamlänk).

läppbalsam från burts bees
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Rött läppstift, Lustreglass Lipstick i nyansen Glossed And Found – MAC

Lustreglass Lipstick är en härlig hybrid mellan pigmenterat läppstift, återfuktande läppbalsam och skinande läppglans, som får läpparna att poppa!

Lustreglass Lipstick i nyansen Glossed And Found hittar du här (reklamlänk).

rött återfuktande läppstift
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Flytande eyeliner, Diorshow On Stage Liner – Dior

En sylvass eyeliner har blivit Lily Collins signum. Diorshow On Stage Liner har en smal filtspets som glider enkelt längst fransraden och levererar snygg svärta.

Diorshow On Stage Liner hittar du här (reklamlänk).

flytande eyeliner cat eye
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ögonbrynsmascara, Dipbrow Gel – Anastasia Beverly Hills

Fixa markerade bryn à la Lily Collins med hjälp av en bryngel! Den färgade bryngelén Dipbrow Gel från Anastasia är den perfekta ögonbrynsmascaran för den som vill ha dramatiska bryn med mycket färg.

Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

färgad brynmascara
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Mascara, Hypnôse Mascara – Lancôme

Klassikern Hypnôse Mascara ger en fantastisk fjädereffekt till fransarna. Volym, längd, separation och snygg svärta – det finns en anledning till varför mascaran har blivit en riktig klassiker.

Hypnôse Mascara finns att köpa här (reklamlänk).

mascara lancome hypnose mascara lily collins favoritmascara
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Om Lily Collins:

Ålder: 32

Bor: Los Angeles (född i Storbritannien)

Familj: Gift med regissören Charlie McDowell

Gör: Skådespelare, författare och ambassadör för Lancôme

Foto: Alexi Lubomirski/Lancôme

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons