Leyglow delar med sig av sin skönhetsrutin och favoritprodukter

Beautyproffset och ELLE–bloggaren Leyla Aksoy delar med sig av sin skönhetsrutin

Hur gör instafavoriten @leyglow för att få till den där perfekta no makeup-makeupbasen? Vi bad ELLE-influencern och skönhetsproffset Leyla Aksoy dela med sig av sina bästa skönhetsprodukter, från rengöring till makeupmåsten.
08 april, 2019

Hur ser din skönhetsrutin ut, morgon och kväll?

– Min morgonrutin är kortare än min kvällsrutin då jag alltid väljer sömn framför extra tid i badrummet. Jag satsar på en mild rengöring, Super food cleanser från Youth to the people, ett lager av Grow hyal B5 toner från Leegeehaam följt av ett serum. Sedan kör jag på en återfuktande crème, jag varvar mellan olika men Youth to the peoples Superfood airwhip moisture cream är favoriten just nu. Jag rundar alltid av rutinen med en spf. Alltid spf! Jag har bland annat en specifik ögoncrème med spf 15 från Dermalogica. Så onödigt att låta huden ta skada när man ägnar så mycket tid åt att ta hand om den annars.

Blandade skönhetsprodukter som boostar huden

Produkterna från Youth to the people ingår i morgonrutinen, som är kortare än den på kvällen. ”Jag väljer alltid sömn framför extra tid i badrummet”

Leyglow om sin kvällsrutin

– Under kvällsrutinen satsar jag mer på rengöring och exfoliering. Jag rengör alltid i två omgångar på kvällen då kombinationen av fet hy, spf och någon form av smink kräver det. Jag älskar Dermalogicas Special cleansing gel och Daily microfoliant! De gör verkligen sitt jobb. Sedan väljer jag alltid en ”treat” från Dermaceutic, ett favoritmärke med krut. Jag sover alltid med en nattmask. Har många favoriter men älskar att köra ett lager av Klairs Freshly juiced vitamin drop med deras E-vitaminmask. Glowet dagen efter är riktigt fint!

Har du någon annan beautyritual?

– Jag som är kurd kan inte leva utan skrubbhandsken ”kese”. Du hittar den hemma hos alla från mellanöstern och det är ren och skär magi. All död hud ramlar bokstavligen av din kropp! Supertillfredställande.

Rengöringsprodukter från Dermalogica, Dermaceutic och Klairs är perfekta för kvällsrutinen

Kvällsrutinen med två rengöringsprodukter från Dermalogica, en ”treat” från Dermaceutic och glowboostande mask från Klairs.

Vad betyder beauty för dig?

– Beauty är först och främst self care och egentid. Det är så himla skönt att ha en stund för sig själv då man får fixa och trixa oavsett allt annat som sker runt om. Beauty är även gemenskap för mig! Mitt instagramkonto @Leyglow har blivit som ett litet eget community där likasinnade hänger och delar med sig av allt det goda. Det värmer mitt hjärta.

Hur många masker tippar du på att du testat i ditt beautyliv?

– Oj! Väldigt många! Kanske 200? Jag älskar masker som produkt då många ofta ger ett ”direkt” resultat. Jag fotar ju ofta mig själv i masker också. Så det blir ett par stycken.

Leyla Aksoy, beautyproffs och influencer på ELLE

Hur har ditt intresse för beauty och skönhet förändrats med tiden?

– Mitt intresse för beauty har gått från att vara något jag höll på med för att jag ville lösa ett specifikt hudproblem (då: porig och fet hy) till att jag idag nördat ner mig i det totalt. Jag läser på mycket om ingredienser och dess inverkan på huden och lägger även tid på att läsa produktrecensioner, som fritidssyssla. Det måste vara en mycket speciell hobby? Haha!

Ditt bästa beautyhack?

– Börja med din rutin när du kommer hem! Med det menar jag att du tvättar av allt och sedan lägger på en återfuktande mask som du har kvar tills det är dags att göra klart kvällsrutinen. Då har du redan gjort hälften och kan lägga den sista kraften senare på det lilla som är kvar. På det här sättet orkar man även när man är som tröttast. Sedan är det bara att hoppa i säng och sova gott.

Sminkprodukter för den perfekta no-makeup-makeup looken

Några av sminkprodukterna Leyla inte vill vara utan, för den perfekta no-makeup-makeup basen.

”Trivs bäst i en no makeup–makeup–look”

När (och hur) hittade du din makeuplook?

– Jag sminkar mig ytterst lite och trivs bäst i en no makeup-makeup-look. Jag har gått från att inte sminka mig alls till att faktiskt bli riktigt duktig på att lägga en snygg och glowig bas-makeup, med allt vad det innebär. Så nu är jag alltid på jakt efter produkter som kan hjälpa mig att bli ännu bättre på det! Letar ständigt efter den bästa basen, som inte känns på huden men täcker precis perfekt och lämnar huden glowig, den mörkbruna ögonbrynpennan som inte drar åt det röda hållet, läppbalsamet som vårdar men samtidigt är snyggt på läpparna och så vidare.

Leyglows makeupmåsten

Dina makeupmåsten?

– Har jättemånga favoriter men här kommer fem: BareMinerals Complexion rescue, gud vad jag tjatar om denna men det är magi på tub. Mac Prep + Prime Fix + får sminket att smälta in i ansiktet, Benefit Precisely, my brow pencil är superlätt att jobba med och jag har funnit min perfekta nyans (#6), Becca Shimmering skin perfector liquid ger det absolut perfekta blöta glowet och om du lätt blir röd i huden så är mitt sista tips Erborian CC red correct.

Hårprodukter från Kerastase

”Jag är supernoga med mitt hår! De senaste månaderna har jag tappat mer hår än vanligt och har därför börjat använda Kerastases serie Densifique för just det”

Hur tar du hand om ditt hår?

– Jag är supernoga med mitt hår. De senaste månaderna har jag tappat mer hår än vanligt och har därför börjat använda Kerastases serie Densifique för just det. Utöver det tvättar jag det två gånger i veckan, använder värmeverktyg sällan och äter kosttillskott varje dag numera.

Hur ofta byter du frisyr?

– Aldrig! Haha! Jag har samma frisyr men ljusar upp det på våren och gör det lite mörkare till vintern. Det ligger mycket identitet bakom mitt hår har jag märkt, så jag låter det vara som jag gillar det och experimenterar inte.

Hur ser din relation till doft ut?

– Jag är den där personen som älskar signaturdofter! Jag vill att en specifik doft ska påminna andra om mig. Så jag har en doft som är ”min” i något år och sedan varvar jag med andra dofter då och då eftersom jag har som jobb att utvärdera och prova annat.

Body butter från Kiehl's

En kroppsprodukt Leyla Aksoy inte kan vara utan: Body butter från Kiehl’s

Kroppsprodukt du inte kan vara utan?

– Kiehl’s Body butter! Det doftar underbart och lämnar kroppen supermjuk. Jag gillar även Glossiers Body hero då den ger kroppen en subtil highlighter-effekt.

Brukar du göra några behandlingar?

– Ja! Älskar att göra ansiktsbehandlingar när tillfälle ges! Mina favoritbehandlingar är sådana som inkluderar en ordentlig portömning. Det är riktigt obehagligt väl på plats, men värt det när det är klart!

Produkterna Bioré UVaquarich och Hada Labo Hyaluronic Acid lotion

De flesta produkter går att få tag på i Sverige numera, men Leyla brukar be vänner på resande fot att köpa med Bioré UVaquarich och Hada Labo Hyaluronic Acid lotion från Japan.

Vilka produkter köper du med dig när du reser?

– Jag hade väldigt många sådana produkter för några år sedan men nu tycker jag att det mesta går att få hem eller få tag på här hemma. Ber dock fortfarande mina vänner köpa med sig Bioré UV aqua rich och Hada Labo Hyaluronic acid lotion från Japan.

Skönhetsikon?

– Jag älskar Giorgia Tordini, en av grundarna till italienska märket Attico. Hon är så ”effortless” med sin hud, hår och makeup.

ELLEs Leyla Aksoy, även känd som @leyglow på Instagram

När känner du dig som vackrast?

– På sommaren när jag är lätt solkysst! Då är och känner jag mig på topp.

Något nytt du är sugen på att testa?

– Fick hem en IPL-maskin som jag är sugen på att testa nu innan sommaren. Ska bli spännande att se hur pass effektiv den är. 

Av: Emma Unckel
Foto: Rasmus Lindahl

NAMN: Leyla Aksoy.
ÅLDER: 31 år.
BOR: Stockholm.
FAMILJ: Mamma, pappa och två syskon.
GÖR: Jobbar som lärare, driver beautykontot 
@leyglow på Instagram och bloggar på ELLE.se: leyla.elle.se

Läs mer:

Leyglow: Här är de bästa ansiktsmaskerna just nu

Leyglow: De bästa serumen just nu – i alla prisklasser

Leyglow: Här är mina bästa sheetmasks