Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Köper du skönhetsprodukter online? Det här ska du tänka på!

25 mar, 2019 
AvMoa Alfredsson
Shoppa beauty online, guide
Många är vi som nätshoppar ofta och mycket, men när det kommer till skönhetsprodukter kan det vara knepigare att hitta rätt. ELLEs beautybloggare Moa Alfredsson hjälper dig lyckas med köpen.
Annons

Att vi shoppar mer och mer på nätet är sedan gammalt men när det kommer till skönhetsprodukter finns det fortfarande många fördelar med att handla i fysiska butiker. Där kan du få hjälp av experter för att hitta rätt foundation färg eller välja ut en kräm som passar just din hudtyp. Men låt inte det stoppa dig från att göra riktiga beautyfynd online. ELLEs Moa Alfredsson har tipsen som hjälper dig hitta rätt i skönhetsdjungeln på nätet.

1. Ha koll på din hudtyp

För att du ska kunna klicka hem rätt typ av produkter för din hy så underlättar det om du har koll på din hudtyp. Då kan du lätt söka efter produkter som troligast ger dig resultaten du är ute efter och maximera chanserna att hitta grejer du verkligen gillar. Så hur vet man då vilken hudtyp man har? Spana in listan nedan och se vilken typ som stämmer bäst in på dig.

  • Blandad hy – Den vanligaste hudtypen. Du har olika hudtyper i olika zooner av ansiktet. En vanlig kombination är att du blir fet i pannan men torr på kinderna.
  • Fet hy – Din hy är ofta glansig och du har lätt för att få finnar och pormaskar. Du har också tydliga porer.
  • Torr hy – Din hy känns ofta uttorkad och den har en tendens att kännas sträv och fjällig. Du har små knappt synliga porer och har inte problem med finnar.

2. Ha koll på ingredienslistan

Plugga på lite om vad olika ingredienser egentligen gör för huden. I den här hudvårdsordboken hittar du bra begrepp och ingredienser att ha koll på. Om du vet hur tillexempel AHA-syra påverkar huden är det mycket lättare att veta om det är en sån typ av produkt eller inte som du är ute efter.

Annons

3. Ta reda på din underton

Att shoppa smink där du behöver matcha rätt färg kan vara svårt online men om du har koll på din underton är det mycket lättare att hitta en nyans som kommer passa. För att veta vilken underton du har kan du kolla på dina blodådror. Är dina ådror gröna har du en varm underton och ska då välja färger som drar åt det gula hållet. Om dina ådror istället är mer blåa eller lila har du en kall underton och ska då välja nyanser som drar åt rosa och rött.

4. Kolla in recensionerna

Du är bara en snabb googling ifrån att ta reda på vad resten av världen tycker om produkten du funderar på att köpa. Utnyttja alla recensionsforum som finns och ta reda på vad andra personer tyckte. Ofta brukar recensörerna vara väldigt noga med att beskriva sina egna hudtyper vilket gör det ännu enklare för dig att veta om produkten kommer passa din hud eller inte.

5. Be om tester

Ett allmänt beautyshopping tips är att be om tester. Eftersom det är svårt att veta vad som fungerar för olika personer brukar skönhetskedjorna vara väldigt generösa med prover. Gå till närmsta butik på be om ett prov på produkten du tänkt köpa innan du klickar hem den.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Foto: Unsplash

Annons