Artikeln innehåller reklamlänkar

Kim Kardashians hårstylist besöker Stockholm och avslöjar sina bästa knep för ELLE

Det är inte många kändishår han inte rört vid. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman har träffat hårstylisten Chris Appleton i Stockholm – frisören bakom Kim K:s hårförvandlingar.
20 maj, 2018

April 2018. Chris sitter jetlaggad på Hotel Diplomat i Stockholm. Han har de senaste tre dagarna rest över kontinenten från Los Angeles, varit ett snabbt stopp i London. Han gäspar och ursäktar sig ödmjukt, ber om en americano med mjölk.

I Los Angeles har han nyligen avslutat en stor plåtning för amerikanska ELLE, ett omslag och stort reportage med Kim Kardashian. Det är Chris som stått för alla Kims hårförvandlingar – från svart/brunett/platina. Han hänger med under galor och events, plåtningar och hårförvandlingar.

Chris Appleton.

Kim Kardashian på omslaget till amerikanska ELLE, April 2018.

För ELLEs Carin Hellman berättar han om ELLE-plåtningen.

– Det var så mycket kul, vi var på stranden i Malibu. Vi har känt varandra så länge, så det var som ett roligt kompishäng. På många sätt är det så enkelt att jag känner mig så lyckligt lottad som bara får vara där, i solen och på stranden. Annat än regnet i Storbritannien, skrattar Chris.

Kim K och Chris. Foto Instagram.

Men, hur började då allt för Chris? Vi går tillbaka till nittiotalet i engelska Leicester. Chris Appleton är 13 år och ett av fem syskon till sin ensamstående mamma. För att få henne att fly vardagen och känna sig som en Hollywoodstjärna börjar han experimentera med hennes hår. Han är driven och får en praktik på en salong i London och börjar med att sopa golven på salongen de dagar han inte går i skolan.

Chris resa från frisörgolven i London till stjärnhårstylist i Hollywood är berättelsen om Leicester-killen som vågat ta risker med ett oerhört driv, tydlig målbild toppat med en stor dos ödmjukhet.

– När jag var klar med skolan var mitt enda fokus att få arbeta med hår på allt högre nivå. Jag slet som assistent i många år, lyckades ta mig in backstage på Chanel-visningar bara för att få dela ut hårspännen till toppstylisterna.

– Mitt ”genombrott” var nog när jag blev god vän och hårstylist till Rita Ora. Jag reste världen runt med henne under två år – var med på alla turnéer och resor. Det var fantastiskt, men såklart en utmattande livsstil i längden, berättar Chris.

Rita Ora och Chris Appleton. Foto Instagram.

Äventyren och hårförvandlingarna med Rita Ora gjorde att världen öppnade nya dörrar, plötsligt var det inte han som ringde Katy Perry, Jennifer Lopez och Kim K. De ringde honom.

– Jag pendlade från England över hela världen för alla mina kunder fram tills för två år sedan. Jag var 32 år, tänkte att nu tar jag klivet. Ibland känns det fortfarande overkligt att jag  bor i LA, känner mig så oerhört priviligerad som får bo i solen, i en sådan fantastiskt inspirerande miljö.

Chris stylar Kim Kardashian, Kris Jenner and mormor Mary Jo Campbell för en kampanj för KKW Concealer. Foto Stella Pictures.

Vad driver dig?

– Att få människor att må bra. Man ska inte underskatta ”the power of hair”. När jag arbetade på salong träffade jag många kvinnor som gått igenom cellgiftsbehandling och tappat sitt hår. Det gjorde starkt intryck på mig – jag började experimentera med peruker och extensions, förstod vilken styrka som sitter i håret och vad det kan göra för en persons självkänsla och självförtroende.

Vilka är dina bästa tips för att få håret att ”överleva” en sådan platinablekning som du gjort på Kim K?

– Först och främst ska man komma ihåg att vara blond är ett heltidsarbete – man pressar håret till sin absoluta gräns. Det kräver ständigt underhåll med att blekas och omtanke med hjälp av återuppbyggande produkter. När jag bleker Kim är det en process som tar flera dagar. Jag kommer hem till henne under ungefär tre dagar, vi bleker i omgångar och låter håret vila och tas omhand med inpackningar mellan blekningarna för att stärka upp det.

Chris och Kim på fest, Foto Stella Pictures/Instagram.

Vilka produkter är dina topp-fem du aldrig arbetar utan?

 

 

– Först och främst Colow Wows Dream coat. (länk till Awin.com)

Det är en sådan där produkt jag inte ens förstår att jag kunnat vara utan. Bäst beskriven som ”gore tex” för håret. Det är ett lätt och luftigt polymer-spray som slätar ut friss och även håller fukt och statisk elextricitet borta, utan att på något sätt tynga ned håret.

 

– Olaplex Hair perfector (länk till Awin.com)

Under och efter blekning eller färg jobbar jag heller aldrig utan Olapex. Svårt att tro att Kim K:s längder överlevt utan den.

 

– Color Wows Root Camouflage (länk till Awin.com)

En sann livräddare för mig när jag stylar. Förutom att man kan kamouflera utväxt är underbar att arbeta med om man drar tillbaka håret i en stram svans. Penslar på den runt tinningar och hårfästet och det ger genast känslan av att håret ser tjockare och fylligare ut.

 

 

– Mason Pearson Pure bristle brush (länk till Awin.com).

Fortfarande, efter decennier världens bästa borste. Finns inget verktyg som kan ge den där perfekta glansen eller ”sleeka” känslan om man till exempel drar håret stramt bak i en tofs.

 

– Dyson Supersonic hair dryer. (länk till Adtraction)

Det finns hårfönar och sedan finns det Dyson. Helt i en egen liga när det kommer till att få den bästa blow outen – på nolltid.

Läs också:

Stjärnfrisören: ”Så får du kändisarnas favorithårfärg Balayage”

Stjärnfrisörens tre topptips för perfekt hår i vinter

Kim Kardashians starka kritik mot Trump

Kim Kardashian West: ”Influensa kan vara en fantastisk diet”