Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Kändisfrisörens bästa knep för perfekta, avslappnade lockar

18 feb, 2021 
AvNina Nyström
Beyoncé borstar håret
Borstar du håret varje morgon? Det gör nog de flesta av oss. Men skippar du hårborsten på morgonen kan du både sova längre och slipper frissig frisyr, tipsar kändisfrisören.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tycker du att ditt hår mått extra bra på senaste tiden? Det kan mycket väl stämma. När man inte fixar sig lika mycket får håret möjlighet att vila. Men det är inte bara stylingverktyg och för täta hårtvättar som sliter på håret – även hur och när du borstar det har stor betydelse.

VIDEO: Så tar du hand om håret på sommarenBrand logo
VIDEO: Så tar du hand om håret på sommaren

Kändisfrisören George Northwood som bland annat står bakom Alexa Chungs och Alicia Vikanders avundsvärda frisyrer, avslöjade för några år sedan hemligheten för det perfekta svallet – och det innehåller INTE en borste. Här kommer en väl värd påminnelse för dig som missat detta, tillsammans med några andra användbara stylingtips!

Annons

Skippa borsten och slipp frissigt hår

Enligt Northwood bör man aldrig borsta håret på morgonen eftersom det gör håret frissigt och du riskerar att skada det om du sliter i håret när du har bråttom.

Det bästa enligt Northwood, är istället att försiktigt reda ut håret med fingrarna. Själva grunden till frisyren har du lagt kvällen innan (och kan således sova längre – lifehack!)

Så får du de perfekta, avslappnade lockarna

För de snyggaste naturliga vågorna och looken ska man alltså fixa håret på kvällen, antingen med en ambitiös föning med en rundborste eller med hjälp av en locktång. Red försiktigt ut det som behövs med fingrarna. Efter nattens skönhetssömn ser frisyren sedan mycket naturligare ut än om du hade fixat den direkt på morgonen.

NÄR SKA MAN BORSTA HÅRET DÅ?

Självklart måste du borsta ibland, men försök undvika att göra det för mycket. En grovtandad kam är att föredra framför en borste.

Väljer du rakt hår, borsta igenom håret på kvällen och samla ihop det i en slät knut i nedre delen av nacken så trasslar det inte ihop sig under natten.

För den glansiga, välkammade looken rekommenderar George Northwood (och en uppsjö av andra frisörer) att man ska använda en kvalitets-hårborste från Mason Pearson.

Källa: Glamour

LÄS MER:

10 saker din frisör irriterar sig på att du gör

Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

Här är de mest ikoniska frisyrerna året du föddes

SE OCKSÅ: Här är vårens hårtrender 2022Brand logo
SE OCKSÅ: Här är vårens hårtrender 2022

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons