Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

kändisarnas favoritparfymer – här hittar du dofterna

27 sep, 2021 
Hollywoodkändisars favoritparfymer
Föredrar du en härlig sommarbukett som Meghan Markle eller föredrar du doftnoter med mystik som Alexa Chung? Här är parfymerna med extra stjärnglans!
Annons

Doft har den fantastiska förmågan att väcka minnen och känslor och en parfym kan likt en tidsmaskin ta oss tillbaka till platser vi besökt och stunder i livet som ligger oss varmt om hjärtat. Medan en del föredrar att byta parfym efter tillställning, är andra trogna sig signaturdoft. Fråga bara sångfågeln Adele som använt samma doftnoter sedan sena tonåren.

Här är parfymerna du ska bära om du vill sätta extra stjärnglans på doftgarderoben:

Kändisarnas favoritparfymer

Hailey Biebers favoritparfym, R.E.M EdP – Ariana Grande

Hailey Bieber gillar R.E.M från Ariana Grande
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

Härliga parfymer behöver inte kosta skjortan, i alla fall inte om du frågar Hailey Bieber. Hon, likt många andra, är ett stort fan av sångerskan Ariana Grandes parfymer och beskriver Arianas parfymsamling som rolig, lekfull och otroligt väldoftande. R.E.M som är en av Haileys favoriter har noter av fikon, päron och salt karamell som skapar den perfekta blandningen av sött och salt. I basen gömmer sig också sandelträ, mysk och tonkaböna som ger ett djup och balanserar doften.

Annons

Alexa Chungs favoritparfym, Santal 33 EdP – Le Labo

Alexa Chung gillar santal 33 från le labo
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

Fotomodellen, kläddesignern och stilikonen Alexa Chung, älskar den nästintill kultförklarade parfymen Santal 33 från Le Labo. Unisexparfymen har blommiga noter av viol och iris som möter djupare noter som kardemumma, läder, papyrus (känt för sin rökiga doft) och sandelträ.

Rosie Huntington-Whiteleys favoritparfym, Gypsy Water EdP – Byredo

rosie huntington älskar byredo
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

Svenska Byredo står på supermodellen Rosie Huntington-Whiteleys topplista! Parfymen Gypsy Water är en av märkets storsäljande dofter och har noter av vanilj, sandelträ, iris, bergamott och citron. En sensuell och fantastiskt välbalanserad doft med mycket power!

Annons

Adeles favoritparfym, Hypnotic Poison EdP – Dior

Adeles favoritparfym poison från dior
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

Sångfågeln Adele har verkligen hittat sin signaturdoft. Hypnotic poision lanserades 1998 och är en variant av orginalet Poison som kom 1985. Trots att doften har några år på nacken håller den måttet än idag. Adele har till exempel använt den sedan hon var i sena tonåren. Parfymens doftpyramid består av jasmin i toppen, tonkaböna i hjärtat och vanilj i basen. Förutom det finns även liljekonvalj, sandelträ och mysk i doften. Vi förstår verkligen varför Adele använt den i så många år!

Annons

Emily Blunts favoritparfym, Opium EdP – YSL

Emily Blunt Opium parfym
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

En annan doftklassiker är Opium från YSL som lanserades 1977 (!). I parfymens bas finns vanilj, patchouli och myrra som följs upp av liljekonvalj och nejlika i hjärtat. Parfymen avslutas med mandarin och bergamott i toppen, och ja, parfymen osar lyx! Men doften bärs på egen risk – komplimangerna haglar nämligen in!

Meghan Markles favoritparfym, Wild Bluebell Cologne – Jo Malone London

meghan markle favoritparfym
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

Vill du sätta en kunglig touch på din doftgarderob och föredrar blommiga dofter är det Wild bluebell från Jo Malone London som du ska satsa på! Parfymen doftar likt en härlig sommarbukett, utan att bli för mycket. Blåklocka, liljekonvalj och nyponros är tre av doftens ljuvliga noter som balanseras fint med kryddnejlika och mysk.

Annons

Ashley Grahams favoritparfym, Signature Absolu, Chloé

Ashley Grahams favoritparfym
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.

Centifoliarosor från parfymen och rosens mecka Grasse tillsammans med varm vanilj och patchouli gör Signature absolu till en förförisk, lyxig och värmande, på en och samma gång. Doften har en härlig karaktär och lämnar få näsor oberörda.

Foto: TT

6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym
Annons