blondin vs. brunett: Kändisarnas hårförvandlingar genom åren

blondin vs. brunett: Kändisarnas hårförvandlingar genom åren

För en del krävs det månader av mod för att våga byta hårfärg, medan andra byter färg på håret lika ofta som de flesta byter underkläder. Här är 15 gånger Hollywoodkändisarna testat livet som brunetter och blondiner. Den stora frågan är – har blondiner roligare? Låt bilderna avgöra!
08 juni, 2021
10 kändisars hårförvandlingar vi minns
1:9

Efter reklamen: 10 kändisars hårförvandlingar vi minns

(1:9)

Slå på ljud

Börjar en kändis bli inaktuell? Då är det dags att färga håret! Ingenting skapar nämligen så mycket ståhej som när en Hollywoodkändis kliver in på röda mattan med ett nytt hår! Och har man en frisör som är på stand by 24/7 och reser världen över med en, kanske det inte är ett lika stort steg att göra en hårförvandling.

Här är 15 gånger som kändisarna testat livet som blondiner och brunetter. Upp till bevis! Vilken färg tycker du klär Hollywoodkändisarna bäst?

Dakota Johnson

Skådisen Dakota Johnsons naturliga hårfärg är mörkblond, men inför inspelningen av 50 shades of Gray, år 2015, var det dags att färga barret brunt. Och så har färgen varit sedan dess. Luggen däremot går way back!

Mary-Kate Olsen

Mary-Kate Olsen och tvillingsyrran Ashley Olsen körde länge på olika hårfärger för att folk skulle kunna skilja dem åt. Mary-Kate hade då håret blont, medan Ashley körde på en variant av kopparröd och brunt. Men även Mary-Kate har testat livet som brunett – mer än en gång. Däremot tycks hon gå efter filosofin att blondiner har roligare eftersom att hon alltid faller tillbaka till det ljusa håret.

Emily Blunt

Den brittiska skådisen Emily Blunt har precis som många andra kändisar testat sig fram för att hitta den perfekta nyansen. I Djävulen bär Prada sågs hon i klarrött hår och har efter det länge haft axellångt, brunt hår. Men den senaste tiden är det blonda längder som gäller.

Victoria Beckham

Oavsett vilken frisyr Victoria Beckham valt, har den blivit ikonisk. Under Posh spice-tiden var det spikrat och axellångt, brunt hår som gällde. Men hon satte också den coola pixie-frisyren på kartan igen. Nu ser vi däremot henne i sofistikerat och slingat brunt hår.

Rihanna

Rihanna har gjort en ordentlig hårresa genom åren. Från girl next door-looken i Pon the replay-videon till att idag ha en grön hockeyfrilla. Däremellan har hon testat blonda lockar, kort pixie cut och långa flätor.

Kim Kardashian

Att Kim Kardashian kommer med en ny färg på håret varje gång hon intar röda mattan är ingen nyhet. Vi har sett henne i femtio nyanser av blond – och brunt...

Margot Robbie

Margot Robbies nya lugg på Oscarsgalan 2021 blev en riktig snackis. Men hon har gjort flera omtalade hårförvandlingar genom åren. Som när hon 2014 kom till Oscarsgalan i chokladbruna Hollywood-lockar.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence som gjorde sitt stora genombrott som Katniss i The Hunger Games, år 2012, har majoriteten av tiden i rampljuset haft brunt hår. Däremot valde hon att för några år sedan gå över till den ljusa sidan.

Jessica Alba

Jessica Alba som platinablond? Japp, det fanns en tid i livet när hon valde att satsa på riktigt ljusa längder. Som de flesta vet är det svårt att gå från brunett till blond, utan att riskera kyckling-gula nyanser... Kanske var det därför tiden som blondin inte blev speciellt lång?

Nicole Richie

Nicole Richie har gått från rockig it-diva till en mer bohemisk look. När vi först fick se Nicole i The Simple Life hade hon långt, stripigt löshår – såklart blont som bästisen Paris Hiltons. Efter det har vi sett henne med enstaka färgglada slingor (som var supertrendigt på 00-talet), kolsvart hår och nu en sofistikerad, beige ton till håret.

Cameron Diaz

När Cameron Diaz lämnade sitt blonda hår blev hela världen eld och lågor. Däremot lämnade hon snabbt det chokladbruna håret bakom sig och gick tillbaka till ljusa längder.

Selena Gomez

Selena Gomez har inga problem att sitta hos frisören. Två gånger inom kort tid har sångerskan pendlat från brunett till blondin för att sedan bli brunett och blondin igen. Hela hårförvandlingen tog nio timmar. Det gick också åt 300 foliebitar, åtta skålar med blekning – och två frisörer för att göra jobbet!

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon har även hon testat livet som brunett, men verkade inte trivas speciellt bra i det kastanjefärgade håret eftersom att hon snabbt gick tillbaka till sina rötter som Legally Blonde.

Lucy Hale

I Pretty little liars såg vi skådisen Lucy Hale med långt, brunt hår. Men när hon inte är i karaktär trivs hon bäst som korthårig blondin.

Emma Roberts

Emma Roberts är egentligen brunhårig, men syns för det mesta i blont barr. Men då och då går hon ändå tillbaka till sina (hår)rötter och lever livet som brunett.

Foto: TT