Kakan vann precis priset som Årets skönhetsskribent

Kakan vann precis priset som Årets skönhetsskribent

Under tisdagen delade Apoteket ut sitt årliga pris Årets Skönhetsskribent. Och i år va det ELLEs bloggare och stjärna Kakan Hermansson som kammade hem titeln. Grattis Kakan!
30 maj, 2017

Kakan Hermansson driver en egen skönhetsblogg på ELLE och har även den populära podcasten Under Huden. Hon har utses som vinnare av en expertjury i kombination med publikomröstning.

– Priset gör mig så otroligt glad och tacksam, och jag är sjukt hedrad över att bli utsedd till Årets Skönhetsskribent 2017. Det betyder mycket för mig att Apoteket, juryn, och alla som har röstat, ser mitt arbete för att öka jämställdheten och inkludera fler i skönhetssamtalet, säger Kakan Hermansson.

Priset Årets skönhetsskribent har delats ut sedan år 2014 och motiveringen till årets vinnare lyder:

”Kakan Hermansson med fast hand styr skönhetssverige mot ett mer tolerant klimat. Hon bjuder in fler personer att delta i samtalet och är en sund förebild när det kommer till vårt förhållande till utseende. Hon är den svages ständiga försvarare samtidigt som hon med varm röst förmedlar ny och saklig kunskap. Hon har fört ett långt och gediget arbete för att slå hål på myten att make up och skönhet inte är förenligt med feminism. Vi önskar att hon vill fortsätta att fara fram som en orädd skördetröska och plöja fram sanningar som vi inte visste att vi behövde höra. ”

Prisutdelningen anordnades på Mathias Dahlgren Rutabaga i Stockholm. Under den gemensamma lunchen avslöjades vinnaren.

Vi säger återigen stort grattis till Kakan!

LÄS OCKSÅ:

KAKAN HERMANSSON: JAG ÄLSKAR ATT BLI SVETTIG OCH DANSA

KAKAN HERMANSSON: DET HÄR ÄR MIN BÄSTA DOFT