Exklusivt för ELLE: Kaia Gerber om parfym och mamma Cindy

Kaia Gerber

När världen är 
i gungning behöver 
vi dofteskapism 
mer än någonsin. 
ELLEs beautyredaktör Carin Hellman fick en exklusiv 
parfympratstund 
med supermodellen 
– Kaia Gerber (behöver 
vi ens nämna mamma 
Cindy Crawford längre?).
15 maj, 2020
Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021
Slå på ljud

 

Det känns nästan som att titta på bilder från en annan galax när man ser Kaia Gerber och hennes modellkollegor Adut Akech och Meghan Roche komma springandes över ett soligt, blomstrande sommarfält.

– Ja, det känns overkligt att titta på bilderna nu. Kampanjen plåtades för flera månader sedan, men det känns redan som ett annat liv, säger Kaia, som under intervjutillfället sitter i pandemikarantän i sin barndomsstad Los Angeles.

MArc J Daisy.

Meghan, Kaia och Adut under kampanjplåtningen för Marc Jacobs Daisy.

Marc JAcobs Daisy

Daisy har kommit i fler än 20 olika versioner.

Jag har Kaia på tråden för att prata parfym och minnen kopplat till ett av våra starkaste sinnen. Kampanjen som Kaia är med och frontar är Marc Jacobs ikoniska plarfym Daisy – lanserad första gången 2007.

Tretton år senare har den kultförklarade blommiga flakongen kommit i mer än 20 (!) olika utföranden och i år lanseras inte mindre än fyra versioner av den lika mycket blommiga, som fruktiga cocktailen.

– Det är min doft är sedan så många år tillbaka. Det är verkligen en tidlös parfym och doft med både ungdomliga och sofistikerade stråk, berättar Kaia.

Kaia Gerber

Kaia för Marc Jacobs Daisy.

– När jag bär den känner jag mig verkligen glad! Den tar mig till en plats där allt känns optimistiskt och soligt. Det är något så speciellt med dess fruktigt blommiga doft – vilda bär, jasmin och vita violer i en så fin och upplyftande kombination.

När vi ändå är inne på hur dofter får dig att känna och hur viktigt det kan vara – hur doftar ditt hem?

– Mitt hem doftar hemtrevligt och mysigt. Jag vill tro att det är en inbjudande doft som har att göra med att jag alltid tänder en brasa som får brinna när jag sitter hemma och läser.

Att Kaias supermodellkarriär började redan som barn har som bekant en helt rimlig förklaring. Mamma Cindy Crawford har inte bara fört de modellstarka generna vidare – även pappa Rande Gerber började sin karriär som modell och storebror Presley har också en modellkarriär.

Kaia Gerber.

Instagram-selfie med mamma Cindy 2020.

Cindy är också Kaias främsta stöttepelare i en karriär som tog snabb fart 2017 – då Kaia endast var 15 år – med prestigevisningar för Chanel, Prada, och Saint Laurent.

Kaia ioch Cindy.

Mamma Cindy och Kaia tidigt 00-tal. Foto: TT.

Kaia Gerber

Hela familjen Gerber/Crawford med pappa Rande, storebror Presley, Kaia och mamma Cindy i mitten av 00-talet.

familken gerber

Hela familjen Gerber/Crawford 2017.

För tillfället är Kaia en av de mest bokade och välbetalda modellerna på världskartan, en av vår tids stora supermodeller, trots att hon bara är 18 år.

Kaia Gerber

Kaia på Valentions Haute couture 20-visning i Paris.

– Jag avslutade high school online, det gick inte att få ihop allt annars, har Kaia berättat.

Kaia Gerber

Kaia på Chanels AW20-visning i Paris.

Hur doftar din barndom?

– Min barndom doftar som Stilla havet. Jag växte upp i Malibu med stranden och havet som en stor del av mitt liv. Och några av mina allra första barndomsminnen är alla de dagar vi spenderade på stranden, hela familjen.

Kaia och Cindy

Kaia och Cindy på stranden i Malibu i mitten av 00-talet.

– Nu när jag bor och främst arbetar i New York, saknar jag doften av havet. Just den doften tar mig tillbaka till de glada och fina barndomsminnena jag har med min familj från min uppväxt.

Hur doftar din favoritstad?

– Min favoritplats är såklart Malibu där jag växte upp och doften av det saltstänkta havet där.

Kaia Gerber 2000

På stranden i Malibu med mamma Cindy i mitten av 00-talet.

Hur doftar kärlek?

– När jag var yngre och min mamma skulle resa bort på jobb brukade hon spraya sin parfym i en scarf som jag hade kvar hemma. Då kunde jag ha henna nära även när hon var borta. Den känsla och doften får mig fortfarande att känna mig trygg.

KAia Gerber

Kaia på öppna fält för Marc Jacobs Daisy. Kaia är tatueringsintresserad och har flera små, minimalistiska tatueringar på kroppen. Bland annat ett rött hjärta, en ängel, nummer 23 på sin armbåge och orden ”I know” på armleden.

Hur doftar sommar för dig?

– Å, det är verkligen doften av havet igen. Känslan av evig frihet!

LÄS MER:

Supermodellen Adut Akech: ”Jag hoppas min resa kan ge andra hopp”

Dua Lipa: ”Det är min plikt att ge en röst åt dem som inte har en plattform”