Artikeln innehåller reklamlänkar

Jennifer Lopez omtalade look (som fick internet att braka)

Jennifer Lopez och Ben Affleck på premiären av The Last Duel

Enkel sotning, en lätt kajal, glödheta kinder och läcker glans på läpparna... Jennifer Lopez har (återigen) bevisat att en urläcker makeup inte behöver vara speciellt avancerad. Här är produkterna som gör jobbet!
14 september, 2021

Få har missat återföreningen mellan 00-talets hetaste kändispar Jennifer Lopez och Ben Affleck. Ja, turturduvornas romans är återigen på allas läppar och när paret för första gången syntes på röda mattan tillsammans under premiären av filmen The Last Duel på Venice International Film Festival, blev hela världen eld och lågor.

Men det var inte bara den efterlängtade kyssen framför kameran som fick alla Bennifer-fans att jubla, utan också Jennifer Lopez minsta sagt ursnygga look. Klänningen, signerad Georges Hobeika, med insydda Cartier-juveler, tillsammans med en bronzig sotning, glossiga läppar och hår med va-va-vooom-volym, blev även den ordentligt omtalad!

Vill du också sätta en extra stjärnglans på din look? Här är skönhetsprodukterna som gör jobbet!

Steg för steg – så får du till Jennifer Lopez röda mattan-look

Enkel sotning, en lätt kajal, en solkysst hud och läcker glans – det var ledorden i superstjärnans makeup.

Skapa Jennifer Lopez gala-look

På filmpremiären av The Last Duel var Jennifer Lopez kinder var glödheta! Hemligheten? En bronzer – såklart! En bronzer är ett måste i necessären för den som vill skapa gyllene kinder och en solkysst hud.

Bronzer med lyster, Ambient lighting bronzer – Hourglass

Snälla pigment och ett lätt puder som lägger sig som en dröm över huden– och såklart en vacker förpackning. Ambient lighting bronzer är den ultimata bronzer som ger solkysst hud utan ansträngning. I den melerade kakan gömmer sig en blandning av bronzer och highlighter som gör resultatet gyllene!

Ambient lighting bronzer finns att köpa här (länk till butik).

Bronzer med matt finish, Hoola bronzer – Benefit

Föredrar du en bronzer med matt finish är den kultförklarade klassikern Hoola bronzer ett måste i necessären. Bronzern har fantastiska pigment, och ser, trots den matta finishen, varken torr, dammig eller platt ut på ansiktet.

Hoola bronzer finns att köpa här (länk till butik).

Hur använder man bronzer?

En bronzers uppgift är att ge en naturlig glöd till ansiktet och förstärka den solkyssta looken. Men hur trevligt det än må vara med gyllene kinder är det viktigt att inte överdosera. Tänk på att skaka av överflödig produkt och applicera bronzern i form av en trea: börja vid tinningen, dra sedan ner under kindbenen, tillbaka och avsluta med att dra under käkbenen.

Ögonskugga, Real nudes eye shadow palette – Bobbi Brown

En snygg sotning behöver inte alltid gå i femtio nyanser av svart – det vet JLo! Vi ser henne ofta i jordnära färger som tillsammans med bronzern skapar en enhetlig elegans och snygg inramning! Real nudes eye shadow palette innehåller fem ögonskuggor, där tre är matta och två skimrar snyggt. Ögonskuggorna är lätta att sudda och har minimal fall out. Färgerna är också klädsamma för alla tillfällen – oavsett hemmakontor eller röda mattan.

Real nudes eye shadow palette finns att köpa här (länk till Åhléns).

Hur gör man en sotning?

Det går att sota ögonen på flera olika sätt! En grundregel är att arbeta med skuggorna stegvis. Skaka av överflödigt skugga och applicera försiktigt på ögonlocken. Tänk på att det är enklare att addera, än att ta bort. Och sudda, sudda, sudda så att inga skarpa linjer syns.

En klassisk sotning är mörkare på den yttre delen av ögonlocket och ljusare i inre ögonvrån. Vill du rama in sotningen snyggt kan du med fördel också använda lite ögonskugga på den undre fransraden. Ett knep för att få ögat att poppa är att dutta på en ögonskugga med skimmer i mitten på ögonlocket.

Brun kajal, Phyto khol star waterproof – Sisley

Det är sällan vi ser JLo utan kajal eller eyeliner längst fransraden. En kajal ramar in ögonen snyggt och gör ögonsminkningen mer markant. Till en sotning i jordnära färger är det extra snyggt att använda en mörkbryn kajal! Phyto khol star waterproof är en mjuk penna med starka pigment. Pennan glider enkelt över fransraden och är också snygg att sudda med hjälp av en smal pensel. Enklare blir det inte!

Phyto khol star waterproof finns att köpa här. (länk till Lyko)

Hur applicerar man kajal?

Skillnaden mellan en kajal och eyeliner är att eyeliner oftast är flytande, medan kajal är en fast penna som liknar en krita. Är du skakig på handen och har svårt att få till raka linjer med en eyeliner, är kajalen produkten för dig! Den mjuka kritan går nämligen att sudda ut och skapar då istället en snygg, sotad look.

Läppglans, Mineralist mineralist lip gloss balm – Bareminerals

Den som trodde att läppglansets (glans)dagar var över, trodde fel! Många av dagens läppglans är både kladdfria och även vårdande. Mineralist mineralist lip gloss balm är inget undantag! Läppglanset, som kommer i 15 nyanser, funkar såklart ensam på läppen, men är också utmärkt att ha som topper på ett läppstift för att ge extra glans och vård!

Mineralist mineralist lip gloss balm finns att köpa här (länk till Lyko).

Jennifer Lopez är anledningen till Googles bildsök

Looken på premiären av filmen The Last Duel, där pojkvännen Ben Affleck både skådespelar och har hjälpt till med manus, är inte första gången JLo fått internet att braka. Visste du att Jennifer Lopez är anledningen till att Google bildsök kom till? Den lågt skurna, gröna klänningen som JLo bar på Grammy Awards år 2000, var då det mest efterfrågade sökresultatet och grunden till bildsökfunktionen.

Åtta saker du inte visste om Jennifer Lopez
1:01

Efter reklamen: Åtta saker du inte visste om Jennifer Lopez

(1:01)

Slå på ljud

Foto: TT