Jennifer Aniston om världens mest berömda hår – sin frisyr

Jennifer Aniston om världens mest berömda hår – sin frisyr

27 juli, 2014

Hon är kanske mest känd för sina filmer, okej då, men det är ingen överdrift att säga att hon har världens mest berömda hår. ELLE fick några telefonminuter med Jennifer Aniston i Palm Beach i Florida.

av MARI JANSON, AMY LAWRENSON foto LUKE J ALBERT

Hur ser dina varje-dag-rutiner ut när det gäller håret?

– Åh, det är väldigt lättfixat. Jag försöker att inte tvätta det varje dag. Jag använder No frizz-serien från Living proof som passar bra för mitt lockiga, behandlade hår, och varje söndag gör jag en inpackning som ger håret lite liv tillbaka. Det är nästan religiöst!

Vilken är din galnaste hårmiss?

– Jag får ju hjälp för det mesta … Men någon gång i Europa har jag tagit fel på spänningen i elnätet och råkat bränna av en rätt stor hårtuss.

Vilket är det bästa skönhetsråd du fått och vem gav det till dig?

– Det har jag fått av min hårstylist Chris McMillan som har sagt åt mig att inte tvätta håret varje dag, så jag försöker få det att gå två tre dagar mellan gångerna.

Hur är det att vara så starkt förknippad med en frisyr och sitt hår?

– Jag tänker inte på det så ofta … Men helt ärligt, jag tycker mest att det är komiskt. När jag var ung var håret alltid en kamp, det var krig mellan mig och vädret. Och innan Chris gav mig den där Rachel­frisyren hade jag aldrig ens haft en frisyr, och jag hade nog aldrig fått komplimanger för håret. Men det är smickrande så klart!

41aniston220_20010702_07975.jpg
Rachel i Vänner-frisyren. Som vi alla har haft.

Jennifer Anistons topp tre-tips:

★ Skrubba tre gånger i veckan.

★ Drick mycket vatten.

★ Använd en bra fuktcrème.

★ Jag slänger in ett fjärde: Sov!

Många av oss har någon gång tagit med sig en Jennifer Aniston-bild till frisören, vem har du själv tagit med?

– Valerie Bertinelli. Åh gud, vet du inte vem det är? Googla! Har du inte sett One day at a time från 80-talet och Hot in Cleveland? Googla!

Vilken är din egen favoritfrisyr genom tiderna?

– Oh gosh … Jag har ju gillat den i flera filmer. Jag älskade håret i … och så kom Polly, enkelt och fint, och jag älskade peruken i Horrible bosses. Den var kul.

Jennifer-Aniston-Along-Came-Polly-17Apr13-Rex_b
Jennifers favorit – svallet i … och så kom Polly.

Jennifer Aniston
I Horrible bosses hade Aniston peruk.

Vilka är dina sommarmåsten?

– Restore mask är ett absolut måste, håret blir ju slitet av solen, och den är också perfekt att ha i håret innan man hoppar i poolen, den skyddar mot kloret dessutom. Och så finns det en texturspray som jag tycker är suverän och den har jag i efter att jag tvättar håret på kvällen. Sen snurrar jag ihop håret i en knut och sover – och vaknar med ett hår som ser fint och friskt ut och har härligt surfiga vågor.

Något du undviker?

– Att ha för mycket smink. Håll det enkelt! Och sov på saken innan du klipper håret. Tänk först.

Du får väl det mesta, men vilken var den senaste skönhetsprodukten du köpte till dig själv?

– Ojoj, ja, vad var det …? Jag har ingen aning, jag kommer inte ihåg. Men jag avslutade en film i går så jag känner mig lite förvirrad.

Restore_Franchise

Hårprodukterna:

”Jag ville inte bara vara ansikte för ett märke. Hur många gånger har man inte sagt ’Åh vad jag önskar att det fanns en grej som gjorde si eller så?’. Att vara en del av skapande­processen är så spännande. Forskarna bakom Living proof har använt teknik från MIT och uppfunnit nya molekyler som skyddar och stärker håret över tid, snarare än att bara lägga på ett lager silikon.”

_

Läppstiftet:

”Jag har aldrig riktigt kunnat ha mörkt läppstift, men Macs Paramount är en bra färg.

Sminket:

”Jag har börjat använda den här By Terry-bronsern, Teint Terrybly soleil spf 15, som jag älskar. Chanel­skuggorna är jättebra, men alla deras produkter är himmelska. Nars gillar jag också, vackra färger.”

Stylinghjälpen:

”Ett bra leave in-balsam hjälper till, en riktigt bra borste, och, förstås, en jättebra fön. Man kan inte ha en liten skruttig fön.”

Hårstylisten:

”Chris (McMillan) har varit en nära vän i 20 år. Han är besatt av hår – det är därför han är så jäkla bra på det. Jag har blivit som hans egen Barbie.”