Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Jenna Courtin-Clarins listar sina bästa livstips: "Jag älskar yoga – och vin"

21 maj, 2018 
Svenskfranska varumärkesambassadören Jenna reser jorden runt för familjens skönhetsföretag Clarins. Däremellan ser hon till att skapa balans mellan vin och yoga hemma i St Germain. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman träffade henne i Paris för ett samtal om balans i livet.
Annons

Uppvuxen i Paris en svensk mamma och fransk pappa, samt en tvillinsyster har Jenna Courtin-Clarins Beauty Flash Balm med sig från vaggan. Hennes farfar startade det ikoniska skönhetsföretaget Clarins redan 1954, och därefter tog hennes pappa och farbror över det varumärket som fortfarande idag är familjeägt.

2015 klev så Jenna och hennes tvillingsyster Prisca, samt kusiner Claire och Virginie in mer tydligt i företaget. I Frankrike är Clarins-kusin-kvartetten fashion roylaties och figurerar ofta på galor och invigningar.

Från vänster; Claire, Prisca, Jenna, and Virginie. Familjen Courtin-Clarins äger även modevarumärket Thierry Mugler, vilket ofta syns på deras val av kläder på röda mattan.

Annons

ELLE träffar Jenna i Paris en tidig vårdag i mars, hon har slagit sig ned på ett av sina favorithotell Le Royal Monceau där även Clarins har ett spa, My blend by Clarins. 

Namn: Jenna Courtin Clarins.
Ålder: 31.
Familj: Singel. Tvillingsyster, svensk mamma och fransk pappa.
Gör: Brand ambassador för Clarins. Reser jorden runt för att marknadsföra varumärket.
Bor: St Germain, Paris.
Följ: @jennacourtin

HÄLSA ”Balans i livet är mitt mantra. Har jag en partykväll ser jag till att dricka mycket vatten när jag väl är hemma och försöker få någon fysisk träning ganska snabbt efteråt. Jag är fransyska, jag älskar mitt röda vin och min ost. Det ska inte vara för mycket av varken det ena eller det andra.”

Annons

TRÄNING ”Jag älskar ashtangayoga och pilates, tränar båda delar här i Paris. Två dagar med yoga och en dag pilates. Sedan älskar jag att springa, jag löptränar mycket i mina kvarter i St Germain. Det är helt underbart att springa längs med kanalerna i Paris.”

MUSIK ”Edith Piaf, Michel Berger, France Gall – jag älskar fransk 80-talsmusik. Jag har dessutom precis köpt en extra förstärkare till mina högtalare så jag kan spela extra hög musik.”

HARMONI ”Jag försöker vara närvarande i nuet, i stort och smått. Och alltid påminna mig om att vara glad och tacksam över det jag har. Jag känner ändå att jag är bra på att leva i nuet. Jag älskar att resa, det ger mig harmoni att få ta del av nya kulturer och platser. Det är den mest fantastiska delen av mitt jobb, att få resa till så många platser i världen.”

BEAUTYRUTIN ”Inte oväntat är Clarins min bas, jag har ju produkterna med mig i blodet. Jag använder först och främst Multi active-serien som start på morgonen. Och är det en produkt jag aldrig är utan är det Double serum.”

Annons

MATFILOSOFI ”Jag försöker äta nyttigt, men jag är inte rigid. Det måste få finnas både gröna juicer och vin i livet.”

EGOBOOST ”Massage! Jag går i alla fall en gång i veckan på något av våra Clarins spa på Hotel Costes eller Le royal monceau.”

AVKOPPLING ”Jag älskar att slappna av och släppa loss genom att spela oerhört hög musik. Jag dricker te eller rött vin till, beroende på tid på dygnet.”

SPIRITUALITET ”Jag är Våg, för oss är det viktigt med balans i livet. Jag mediterar regelbundet med den franska meditationsappen Petit bambou. Just appen är ett så fantastiskt sätt att verkligen få meditation gjort. Det har blivit en vana för mig.”

MÅL ”Att fortsätta arbeta med Clarins och bevara det som ett familjeföretag. Att jag, mina kusiner och min tvillingsyster får familj och barn som också vill fortsätta traditionen.”

INSPIRATION ”Min pappa och farbror som bevarat vårt företag i familjen med allt vad det innebär är en stor inspiration. Nu är vi fyra tjejer och kusiner som är med och tar alla Clarins företagsbeslut och vi inspirerar alla varandra.”

Annons

DIGITALT LIV ”Jag är inte så digital av mig faktiskt, mitt Instagram består bara av fina vyer och landskap från mina resor. Och min profil är fortfarande privat.”

GULDKANT ”Unnar mig en riktigt fin parfym – för utom våra egna älskar jag Frédéric Malle. Och doftljus – vi har några exklusivare ljus i Clarins-serien som jag älskar och gärna tar med mig på resor.”

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Två av Jennas absoluta Clarins-favoriter:

Multi-active jour, dag- och nattcrème, läs mer och köp här. (reklamlänk)

 

Läs också:

Annons