Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Allt du vill veta om Izabella Scorupcos beautyrutin

21 okt, 2021 
hur gammal är Izabella scorupco och hur ser hennes sköhetsrutin ut?
Skådespelare, fotomodell och beautyambassadör. Izabella Scorupco älskar skönhet, investerar gärna i ansiktsbehandlingar och kan inte leva utan en rengöringsolja. Här är allt om Izabellas skönhetsrutin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hon gjorde sin skådespelardebut redan år 1988, men slog igenom ordentligt sju år senare i rollen som Natalya Simonova i James Bond-klassikern Goldeneye. Förutom att skådespela är Izabellas stora passion i livet, enligt henne själv, att få prata om kosmetika och skönhet. Och drömmen är att någon gång få lansera en egen parfym. Här är allt om Izabella Scorupcos beautyrutin och produkterna hon inte kan vara utan.

Hur ser din beautyfilosofi ut?

– Jag tycker att skönhet först och främst handlar om självkänsla. Du utstrålar det du känner inombords och det du ser i spegeln. Det handlar verkligen inte om klassiska utseenden eller vackra ansikten. Om jag gör något som verkligen betyder något, jobbar med en filminspelning som jag känner betyder mycket, då känner jag mig snyggare, vackrare och stark. Och styrka är skönhet för mig!

Hur skulle du beskriva din skönhetsrutin?

– Jag är jättejobbig och "tar för lång tid på mig med alla rutiner"-människa. Mitt absolut viktigaste är att rengöra huden. Jag tar extremt lång tid på mig att rengöra huden varje dag. Det är en meditation för mig. Det är det bästa jag vet, att få applicera rengöringsoljor och få varva ner. Det är jätteviktigt för mig och verkligen min tid för mig själv.

Annons

– Min kärlek till rengöring har nog fastnat från modellåren när man inte höll på med retusch. När jag började jobba på 80-talet, då fixade man inte till bilderna, utan den du var, den blev du på bild. Då var man bara till besvär om man var någon som var ute och festade hela nätterna och hade dålig hy.

isabella scorupcos skönhetsrutin

Hur många steg har du i din kvällsrutin?

– Jag tänder gärna ett ljus, sätter på musik och börjar alltid med att rengöra huden med en olja. Jag har alltid gillat rengöringsoljor och min absoluta favorit är Cleansing balm från LNDA (reklamlänk). Den rengöringen smälter och blir till en olja som får bort allt. Efter det använder jag ansiktsvatten och avslutar alltid med ett serum som är som ett ansiktslyft på flaska (reklamlänk). Och krämer såklart!

Annons

Och vilket är det viktigaste steget på morgonen?

– Jag använder alltid spf 50 varje dag, i både krämer och i puder. Jag bor i LA och vi har sol året runt plus att jag har väldigt mycket pigment i mig själv. Jag behöver inte ens sitta i solen för att få pigmentförändringar.

Om du bara får ge ett enda skönhetstips, vad skulle det vara?

– Sömn! Jag kommer ingenstans om jag inte får min sömn, då ser jag inte klok ut!

Izabealla Scorupco om att åldras: "Med åren har jag förstått att tyngdlagen finns"

Hår, hud eller smink – vad lägger du helst mest tid på?

– Det blir nog hud och om man ska investera i något så tror jag verkligen på ansiktsmasker och ansiktsbehandlingar. Jag tycker att man ska göra det så ofta man kan! Jag älskar ansiktsbehandlingar med mikroström och med åren har jag förstått att tyngdlagen finns. Det finns en fantastisk salong i Stockholm, Revivekliniken, som gör samma typ av behandling som den jag gör i LA.

Annons

Om du har fem minuter på dig att lägga en makeup, vad fokuserar du på då?

– Jag använder gärna lystergivande ögonkräm, alltid mineralfoundation med solskydd, en eyelash curler är ett måste. En favorit är Shiseido (reklamlänk). Jag älskar Sisleys ögonpennor (reklamlänk). De är så bra och är en av de få pennorna som inte svider i mina ögon. Jag tycker att man snyggast sätter pennan längst in på fransraden, nästan mellan fransarna. Efter det tar jag en borste och sotar ut lite. Jag avslutar snabbt med en mascara. Om jag ska vara ärlig så älskar jag gamla, goda Great lash mascara från Maybelline (reklamlänk). Du vet den rosa med grön kork.

Isabella scorupcos favoritmascara kostar under 100 kronor

Och vad är viktigt när det kommer till håret?

– Jag har väldigt lockigt hår egentligen och tycker att det är ganska jobbigt. Speciellt eftersom jag älskar lugg! Jag föddes med lugg känns det som och har haft lugg sen jag var två år gammal. Jag älskar 60- och 70-tals-stilen som Jane Birkin. Det är min drömlook! Jag vill alltid gärna se ut som en hippie som har hamnat på en rockfest. Då är plattången ett måste som jag aldrig kan resa utan (reklamlänk).

Annons

Har du någon favoritparfym du inte kan leva utan?

– Åh, ja! Jag älskar dofter och min dröm är att få ta fram min egen doft vid något tillfälle. Jag får en kick av dofter och har alltid haft ett överdrivet bra doftsinne. Dofter ger allt från energi, eller att jag känner att jag kan varva ner och jag tycker att det är väldigt attraktivt med dofter. Jag tror faktiskt att om jag skulle kunna träffa en man som har allt jag har drömt om, men om hans älsklingsdoft är något jag inte tycker om, skulle jag inte klara av att kunna leva med honom. Det är hemskt, haha.

– Jag är en sådan människa som gärna använder flera parfymer samtidigt. Iris Rebelle från Atelier Cologne (reklamlänk) är fantastisk, men ganska neutral, och den blandar jag med Inflorescence EdP från Byredo (reklamlänk). Den är så härlig och fräsch och gör att det händer någonting!

Izabella Scorupcos beautyfavoriter

Här är fem favoritprodukter om Izabella Scorupco får bestämma.

Annons

Serum, Luxe Lift Facelift Serum – LNDA

"Måste jag bara välja en produkt från LNDA så är det Luxe Lift Facelift Serum. Det är som en facelift på flaska som jag använder morgon och kväll. Den är verkligen helt fantastiskt."

Luxe Lift Facelift Serum finns att köpa här (reklamlänk).

lnda luxe lift facelift serum
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ögonfransböjare, Eyelash Curler – Shiseido

”En ögonfransböjare är ett måste för mig! Jag älskar denna och Shu Uemuras ögonfransböjare.” Här kan du läsa mer recensioner och köpa den omtalade ögonfransböjaren (reklamlänk).

shiseido eyelash curler
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Parfym, Inflorescence EdP – Byredo

"Jag är en sådan människa som gärna använder flera parfymer samtidigt (layering, reds.anm). Den är så härlig och fräsch och gör att det händer någonting."

Läs mer och köp Byredos doft här (reklamlänk).

byredos parfym inflorescence
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Plattång, Keratin Protect Intelligent – Remington

"Jag har väldigt lockigt hår men älskar lugg. Jag vill alltid gärna se ut som en hippie som har hamnat på en rockfest och då är plattången ett måste."

Klicka här för att komma direkt till plattången (reklamlänk).

plattång från remington
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kajal, Phyto Khol Star Waterproof – Sisley

”Kajalen är jättevacker och går i lite varmt brun. Och kajalen sitter så bra, utan att få ögonen att rinna!”

Klicka här för att komma direkt till kajalen från Sisley (reklamlänk).

brun kajal från sisley
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Izabella Scorupco

Ålder: 51 år.

Bor: Los Angeles.

Familj: Gift med Karl och har barnen Julia, 24, samt Jacob 18 år.

Gör: Skådespelare, fotomodell och ambassadör för skönhetsmärket LNDA som grundats av Linda Johansen.

Följ: @izabellascorupco

Aktuella Izabella Scorupco om sin högkänslighet och hur det påverkat hennes karriär.Brand logo
Aktuella Izabella Scorupco om sin högkänslighet och hur det påverkat hennes karriär.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons