Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Carin Hellman: Därför är C-vitamin hudvårdens poweringrediens

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman ser ljuset med en ny generation C-vitamin för huden.
21 december, 2017

Boostar kollagen och kämpar emot fina linjer, ger toppglow och skyddar huden mot fria radikaler. Drottningen av hudvårdens poweringredienser – det energigivande C-vitaminet – har visat sig ha förmågan att ge huden en boost och se till att den skyddas från yttre påverkan.

Så vad är nytt under solen med vitaminet? Jo – en boom av nya produkter med hög koncentration av stabilt C-vitamin, effektfull på de allra flesta hudtyper.

Svårt att hitta en produkt som gör nytta för huden

För även om man känt till vitaminets fantastiska förmåga länge och använt den i både crème och boosters är ingrediensen en bångstyrig utmanare. C-vitamin gillar nämligen inte syre – i kontakt med luft oxiderar det och de positiva effekterna går förlorade. Med andra ord är det svårt att få fram en produkt där vitaminet faktiskt gör nytta på huden.

Välj därför en produkt i glasflaska med pump som håller luften borta. Eller en produkt med tätslutande lock och pipett som ofta används som en kur i 10–30 dagar. Viktigt är också att kika på hur hög koncentration C-vitamin produkten har. En känslig hudtyp kan börja med 5 procent (produkter med en koncentration under 5 procent har föga verkan), medan en koncentration på 30 procent är till för hardcore-användaren. Håll även ögonen öppna för vilken typ av C-vitamin den innehåller. L-askorbinsyra är den vanligast förekommande syntetiska beteckningen för vitaminet, en form som visat sig ha bäst effekt på huden.

Dr Dennis Gross C-vitamin, läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Peter Thomas Roth Camu Camu Power C Moisturizer, läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Lumene Valo Light Glow Boost Essence, läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)