Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Hope och Agonist släpper doftkollektion

15 nov, 2015 
AvKajsa Charliesdotter
Annons

Svenska modemärket Hope och parfymhuset Agonist lanserar nytt doftsamarbete med både doftljus och en unisexdoft. Vi träffade kreatörerna bakom samarbetet. 

Doftkollektionen kommer innehålla en unisexdoft och tre stycket doftljus: Hope for courage, Hope for freedom och Hope for diversity. Trä och läder, kryddor och blommor från hela världen är tolkat utifrån en ren och skandinavisk palett. Samarbetet släpps i butikerna i november och ELLE ger tummen upp och skickar upp det på önskelistan inför julen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vi bad Ann Ringstrand från Hope och Christine och Niklas från Agonist att berätta mer om samarbetet.

Vilket roligt samarbete! Var kom den här idén från?

– Jag är mycket intresserad av dofter och på det sätt som de attraherar oss. Jag har haft ögonen på Agonist från ett konstperspektiv. När möjligheten dök visste vi redan att deras tankar och förhållningssätt skulle funka i ett samarbete, säger Ann Ringstrand från HOPE.

Annons

Hur arbetade ni fram de tre slutliga doftljusen?

– Som ledord arbetade vi med Courage, Freedom och Diversity, som är betydelsefulla värden för HOPE och som även förenar våra två varumärken och respektive konstnärliga processer, säger Agonist. Att ha mod att bryta ny mark, vikten av frihet att uttrycka sig och mångfald i inspiration och influenser. Vi lät även material från HOPES värld inspirera oss såsom läder, textil, trä och kombinera detta med material vi använder inom parfymvärlden såsom blommor och kryddor. Resultatet är tre ljus med inspirerande och atmosfärisk karaktär som vi tycker fångar essensen av HOPE och våra ledord i dofter för rumsligheter och miljöer, säger Christine och Niklas från Agonist.

Finns det några tydliga trender när det kommer till dofter, vilka trender ser vi just nu?

– Vi arbetar och inspireras av tanken om doft som en osynlig garderob och detta är något vi verkligen vill förändra hos framförallt den nordeuropeiska konsumenten. Man behöver inte vara så ängslig i sitt val av doft och vara lojal mot samma doft år efter år, säger Agonist. Man skall bygga en doftgarderob och ha dofter för flera olika tillfällen och sinnesstämningar. Det är dags att väcka våra näsor och våga upptäcka vilken otrolig kraft och skönhet vårt doftsinne har och njuta av mängden komplimanger som tilldelas den som doftar unikt och underbart, säger Niklas och Christine.

Annons

Vad inspirerade er mest när ni skapade parfymen?

– Vi inspirerades av material och attribut så som läder, textilier, trä och kombinerade dessa med ingredienser som väcker lust och inspiration och kraft. Det kändes viktigt att arbeta med kompositionen utifrån idén om den kreativa processen och hur man hämtar inspiration från hela världen och sen tolkar all utifrån vårt skandinaviska perspektiv och resultatet blir något nytt modernt och samtida, säger Ann Ringstand.

Vilka är era starkaste doftminnen?

– Min mormors tvättstuga som doftade av ren, fuktig, kalkig betongsten, säger Ann Ringstrand.

– Att som liten flicka ta steget över tröskeln in i min farmors växthus på landet på somrarna. De fuktiga, varma, klorofylliga och magiska dofterna som tog över… lägger Christine till.

– Det är som att doppa näsan i ren koncentrerad OUD, avslutar Niklas.

hope-agonist-doft-doftljus
Annons