Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Hermès lanserar läppstift inspirerat av deras ikoniska Birkin-bag

22 jan, 2020 
Hermes lanserar läppstift
Har inte ditt sparkapital utrymme för en Hermès Birkin bag? Då kan du snart ändå ha lyxen av ha ett läppstift från modehuset, inspirerad av deras ikoniska väska. I mars lanserar nämligen modehuset sina allra första skönhetsprodukter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Din handväska kanske redan dignar av läppstift, men nu finns det anledning för alla läppstifts- och modejunkies att skaffa ytterligare ett till.

Ikoniska modehuset Hermès lanserar nämligen under våren 2020 sin allra första kollektion makeup: en linje med 24 olika toner läppstift.

Hermès nya läppstift
Hermès nya läppstift Rouge Hermès.

Under de 183 (!) år som modehuset existerat tar man nu klivet in på makeup – Hermès har sedan tidigare ”bara” parfymer inom beautysegmentet.

24 färger stift under namnet Rouge Hermès kommer med både matt och silkesfinish – den matta ska imitera känslan av lädret på deras väskor och den silkiga ge samma lyxiga glans som Hermès superklassiska sidenscarfs.

Hermes nya läppstift
Rouge Hermès kommer i 24 färger.

Som tur är ligger inte prisnivån i Birkins 100 000-kronors klass. Och Hermès har även tänkt till på att göra konceptet mer hållbart – läppstiften finns som refill när du väl köpt originalhylsan.

Annons

Förpackningarna är inte gjorda i plast, utan produceras i samma metall som används till delar i deras handväskor. En originalstift har ett ungefärligt pris på 650 kronor, refill cirka 400 kronor.

När läppstiften lanseras i Sverige är fortfarande inte bekräftat, men från mars 2020 kommer de att rullas ut i Hermès-butiker världen över.

Modehuset bekräftar även att de tänker lansera nya beautyprodukter var sjätte månad framöver, så mer Hermès-lyx för våra ansikten är att vänta!

LÄS MER: 

10 nya parfymer du kommer älska att bära 2020

Årets snyggaste hår- och beautylooks på ELLE-galan 2020

Annons