Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Hårtrenden från 90-talet gör comeback – har setts av 8 miljoner på Tiktok

18 jul, 2022 
AvLouise Berglund
Alicia Keys på Metgalan 2021
Trenden med stenar och strass i håret håller i sig. Du som är millennial eller tillhör gen-Z kommer förmodligen få en rejäl flashback när du ser vilken maskin som blivit trendig igen. Bling-maskinen är tillbaka!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Trendigaste frisyrerna 2022Brand logo
Trendigaste frisyrerna 2022

Alla som vuxit upp under andra hälften av 90-talet och början av 2000-talet minns säkert de många hårtrenderna som kom och gick. Grön och blå hårmascara och framför allt den enda julklappen man ville ha: Twist-a-braid.

Under sommaren postade den franska influencern Sophie Murray ett klipp på Tiktok som har fått flera miljoner millennials och medlemmar av gen-Z att få enorma flashbacks. I ett 13 sekunder långt klipp använde hon en liten maskin som fäster små paljetter i håret. Plötsligt är den perfekta festival-looken presenterad.

Annons

Så mycket kostar bling-maskinen till håret

Klippet när hon använder hårmaskinen har gillats av över en miljon personer och setts av hela 8 miljoner människor.

En god nyhet är att den lilla maskinen säljs på diverse pysselsajter, även i Sverige. Den kallas allt från ”bling bling gem” till ”mysight shining bling diamond hair stapler” och ”blingers deluxe set”. Priset ligger på mellan 200 och 300 kronor.

Trendigt med stenar i håret

Att smycka håret med stenar och glitter är en ihållande trend vi sett mer av de senaste åren. Och inte bara under de stora festivalerna, där det är vanligt med glitter både i ansiktet och håret.

De glittriga detaljerna syns numera även på de riktigt stora röda mattorna.

Alicia Keyes på Met-galan 2021

Alicia Keys på MET-galan 2021
Alicia Keys på Met-galan 2021.

Att smycka håret med stenar är en ihållande trend. Redan under förra årets Met-gala dök artisten Alicia Keyes upp med håret uppsatt i en stram tofs med mittbena. På håret bar hon stenar som matchade med hennes övriga smycken och helvita klänning.

Annons

Vanessa Hudgens på Met-galan 2022

Vanessa Hudgens Met-galan 2022
Vanessa Hudgens på Met-galan 2022.

Under årets Met-gala var trenden med utsmyckat hår fortsatt stark. Vanessa Hudgens bar håret uppsatt i en flätad knut där en glittrande kedja var inflätad i frisyren.

Karlie Kloss på Met-galan 2022

Karlie Kloss Met-galan 2022
Karlie Kloss på Met-galan 2022.

Även Karlie Kloss valde att smycka håret till röda mattan. Under Met-galan 2022 hade hon en kedja med diamanter fästa i sin håruppsättning, en klassisk hög tofs.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons