Hårproffsen avslöjar sina favoritprodukter

24 november, 2015

Fyra av ELLEs mest pålitliga hårexperter berättar om produkterna de inte klarar sig utan, tipsar om frisyren du ska satsa på i höst och avslöjar sina smartaste hårhemlisar.

Vill du veta vilka frisyrer som är trendigast just nu, hur du bäst vårdar ditt hår och vilka produkter experterna väljer när de får välja fritt? Då har du hittat rätt. ELLE har pratat med några av de bästa hårexperterna just nu och tagit reda på vilka som är deras bästa hårknep och skönhetsprodukter.

Corinne Henriksson

Yrke: Frisör, hårstylist och grundare av salong Corinne & Friends.

Vilken är din favoritprodukt just nu?

– Height riser, från Matrix (209 kr). Pudra den i rötterna i torrt hår och massera in. Perfekt för dig som vill ha volym och är en kvinna i farten. Ha den i handväskan för en ”touch-up” under dagen eller som piff när du landat efter en lång resa.

Ditt mest otippade hårtips?

– I flera år tipsade jag mina kunder om att använda handkräm i håret för att få en bra naturlig stadga utan att tynga ner håret. Tills nu, då Cotton uzu från Shu Uemura kom – en galet bra produkt som passar alla hår. Den ger håret en otroligt frisk och hälsosam look. Du kan använda den

i både blött och torrt hår.

Favoritfrisyr i höst?

– Det känns väldigt fräscht att många väljer att klippa den korta pagen. Den är otroligt sexig och kvinnlig då nacke och kindben kommer fram på ett väldigt snyggt sätt. Och det är kul att håraccessoarerna tar en starkare plats på catwalken.

Corinne väljer: Height riser, från Matrix.

Karl Eklund

Yrke: Hårstylist.

Vilken är din favoritprodukt just nu?

– För styling är det Soft lacquer heat styling spray från Oribe (529 kr). När det gäller verktyg är min favorit hårborsten Dark ruby från Mason Pearson.

Ditt mest otippade hårtips?

– Ett bra tips när man har lockigt hår och det efter någon dag börjar se frissigt och trist ut är att koka upp vatten i en kastrull och fånga upp ångorna i håret samtidigt som du kramar igenom det. Det ger lockarna nytt liv!

Favoritfrisyr i höst?

– Stylat kort hår med lång lugg.

Erik väljer: Soft lacquer heat styling spray från Oribe.

Jenny Karlsson

Yrke: Frisör, hårstylist och grundare av salong Mikas Koivisto Karlsson.

Vilken är din favoritprodukt just nu?

– Stay high 18 från Redken (ca 300 kr), en volymmousse som gör underverk för tunt hår. Med normal dosering får håret volym och ”body”. Använder du mer produkt blir håret fylligare och får en strävhet som är bra som bas för uppsättningar. Bland salongsprodukterna är Olaplex en favorit. Det är en kur för att stärka håret som även kan användas i kombination med annan behandling, exempelvis färgning.

Ditt mest otippade hårtips?

– Var kreativ med dina hårprodukter, det finns alltid fler sätt att använda dem än det som rekommenderas. Har du lockigt/torrt hår kan till exempel blanda ut lite balsam i vatten och fukta håret med. Du kan använda en blomsprayflaska. Perfekt för de dagar du vaknar med frissigt hår och vill lugna ner det.

Favoritfrisyr i höst?

– En bob med retrokänsla.

Jenny väljer: Stay high 18 från Redken.

Erika Svedjevik

Yrke: Hårstylist och vinnare av Årets hårstylist på ELLE-galan 2014

Vilken är din favoritprodukt just nu?

– Min absoluta favorit just nu är Chitin spray från Less is More (239 kr).

Spraya den i fuktigt hår och föna för en naturligt snygg och perfekt luftig 70-talsstruktur.

Ditt mest otippade hårtips?

– En god vän till mig har alltid en snygg kortklippt frisyr som ser så

där ofixat snygg ut, och det han använt som stylingprodukt de senaste

tio åren är faktiskt raklödder. Det ni!

Favoritfrisyr i höst?

– Axellångt håller i sig, men jag vill gärna se mer kortklippta tjejer i höst. Det är så snyggt, nytt och fräscht.

Erika väljer: Chitin spray från Less is More

Läs också: 8 hårtrender att ha koll på hösten 2015