Artikeln innehåller reklamlänkar

Bästa nagellacket någonsin – elle listar

Världens bästa nagellack

Bästa nagellacken någonsin – ELLEs topplista!

Den ständiga jakten på den perfekt röda, beige och svarta nagellackstonen är över! ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar de mest tidlösa och bästa nagellacken att för alltid och evigt ha i sin nagellacksgarderob.
07 november, 2018

Det finns nagellack och sedan finns det de perfekta nagellacken. Färgerna som aldrig sviker, ikoniska toner av beige, svart, bordeaux och rött som aldrig känns fel. Aldrig utklädda eller knasiga. Lika stilsäkra som en kamelfärgad kashmirtröja, svart stövlett och vit, välstruken bomullsskjorta.

Att bygga en nagellacksgardeob, precis som man bygger en riktigt bra basgarderob med kläder, är en trygg investering för alla de dagar man vill känna sig ”klädd” utan att det sticker ut för mycket. De perfekta tonerna som passar till allt och för evigt blir till en odödliga klassiker.

ELLEs topplista – bästa nagellacken någonsin

Läs mer om varje nagellack längre ner i artikeln.

1. Chanel le vernis rouge noir – bästa mörkröda nagellack

Året är 1994 och Uma Thurman gör en av sina mest ikoniska roller som Mia Wallace i kultfilmen Pulp Fiction. Hennes look – den krispigt vita skjortan, sylvassa pagen OCH mörkröda manikyren blir snabbt stilbildande.

Uma Thurman i Pulp Fiction med mörkrött nagellack på naglarna.

Och lacket – ja, det var Chanels Rouge Noir. Ett lack som först syntes på Chanels A/W 94-visning och med en gång skapade en extrem buzz. Färgen var då något helt nytt – den yttersta perfektionen av vampigt rött och svart som inte liknande någonting annan på marknaden (tonen gick länge under just namnet ”Vamp”).

Än i dag är Rouge Noir en av Chanels absolut bäst säljande makeupprodukter. En av världens mest ikoniska nagellackstoner som förblir en odödlig klassiker.

2. ESSIE NAIL LACQUER BALLET SLIPPERS – bästa beige nagellack

Meghan Markle gifte sig i den och miljontals kvinnor världen över har sedan lanseringen 1981 burit denna tidlösa ljusrosa nudeton. Ballet Slippers är långt ifrån en nykomling i nagellacksortimentet. Kvinnan och skaparen bakom Essie – Essie Weingarten – kreerade denna perfekta rosa/beige-ton för hela 36 år sedan.

Märkligt nog samma år som Meghan själv föddes tog Essie fram Ballet Slippers som en nostalgisk tribute till sin egen barndom då hon gick och fick manikyr med sin mamma efter sina ballerinalektioner.

Meghan Markle bar nagellacket Ballet slippers från Essie på sitt bröllop

Tonen är i samma pudrigt ljust rosa som klassiska ballerinaskor. Ballet slippers har den perfekta balansen i ton mellan beige och rosa, utan att aldrig bli FÖR rosa eller FÖR beige. Och smickrande i kombination till alla hudtoner. Klicka här för att köpa Essie Ballet slippers –bästa beige nagellack. (länk till Nordicfeel)

3. dior vernis rouge 999 – bästa röda nagellack

En odödlig klassiker i kategorin perfekt klarröd. En sann investering som får stå front row – både när det vankas manikyr och i badrumsskåpet. En mer klassikt röd än Diors numera ikoniska lack Rouge 999 är svår att hitta.

Högglansig med lyxig finish och en perfekt borste som gör appliceringen enkel. En tidlös vinnare i kategorin ”den perfekt röda”.

Dior står för bästa röda nagellacket – den perfekt röda nyansen.

Tonen Rouge 999 är en klassiker hos Dior sedan lanseringen 2014 och finns även som den yttersta, klassiskt röda läppstiftstonen. Här buren av Natahlie Portman i kampanjen från 2014. Här kan du köpa Dior Rouge 999 – bästa röda nagellack. (länk till Kicks)

4. essie nail lacquer licorice – bästa svarta nagellack

Från en punkig outsider till osviklig stilbildare. Ett svart lack var inte många år tillbaka i tiden en sann rebelliskt ton inte många varumärken vågade ta i med tång.

Även här lyckades Essie Weingarten vara pionjär och sätta svart i finrummet. Essies korpsvarta Licorice är den mest perfekt lyxiga, högglansiga saltlakritstonen man kan få.

Saoirse Ronan på Golden Globe.

På årets Golden Globe blev också det svarta nagellacket ett #Meetoo- statement då skådespelareliten sympatiserade genom att klä sig i svart. Essies Licorice syntes på många händer, här hos Golden Globe-vinnaren Saoirse Ronan (som fick en statyett för sin roll i Lady bird). Här kan du köpa Essie Licorice – bästa svarta nagellack. (länk till Nordicfeel)

5. opi nail lacquer berlin there, done that – bästa greige nagellack

Det började med Chanels numera klassiska nagellack Particulière – en mörkt beige, taupe-ton som när den lanserades 2010 blev en ENORM buzz. Det var en ton ingen – mer än dåvarande chefsmakeupartist för Chanel, Peter Philips – tänkt att manikyrera med. En jordig gråbrunton – att det kunde vara lyx?

Ja – det blev inte bara den absoluta hypen det året, det blev också en stilbildare för en ton som i dag existerar i nästan alla nagelvarumärkens sortiment.

Bland annat OPI som med sin mjuka Berlin there, done that har hittat en perfekt taupe-ton med lyxig finish. En av OPIs storsäljare – en mjuk, jordig ton som ofta blir en favorit till hösten. Här kan du klicka hem OPI Nail lacquer Berlin there, done that – bästa greige nagellack. (länk till Kicks)

Läs mer:

Så får du nagellacket att hålla längre – steg för steg!