Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Gucci lanserade nyss ett nytt beautykonto på instagram!

19 sep, 2018 
AvLisa Arnell
Gucci har lanserat nytt beautyinstagramkonto
Har du alltid varit lite sugen på att kika in i Alessandro Micheles hjärna? Nu kan du göra det – i alla fall lite grann. Guccis nystartade beautyinstagramkonto är inte som andra beautykonton.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det nya instagramkontot startade för fem dagar sedan och är ett beautykonto, dedikerat till ”Micheles vision av beauty”. Och det är inte ett bautykonto som alla andra med färgkordinerade produktstilleben, egna och repostade makeupselfies och utvalda kampanjbilder. Att besöka @guccibeauty är mer som att kliva rakt in i en konstutställning.

Bilderna som läggs upp på kontot är regrams av olika tavlor och konstverk från gallerier, privata samlingar och museum som Metropolitan Museum of Art i New York och Uffizi Gallery i Florens. Till varje bild finns en initierad och välskriven text från de konstskribenter som anlitats (ingen hafscaptionproduktion här inte!). Texterna lyfter olika beautyelement i konstverken, både rent visuella som frisyrer och läppar, men berör även olika skönhetsrutiner från hela världen och hur de olika konstnärerna har valt att måla detaljer som ögon, hud och läppar. De ska också dyka lite djupare in i hur olika skönhetsideal har förändrats och fångats i konsten och hur skönhet har tolkats under olika epoker och på olika ställen i världen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Kontot kommer också att teasa och lägga upp bilder från visningar, samarbeten och nya lanseringar inom både mode, doft och makeup.

Så för skönhetsnördar, Gucci-fans, konsthistoriskt intresserade och/eller Michele-nyfikna är detta en guldgruva. In och följ på @Guccibeauty.

Btw… hur lik är inte kvinnan till vänster Kim Kardashian… 

Annons

Läs också:

Gucci firar ”hundens år” med mini-kollektion – med Micheles hundar!

Gucci lanserar urgullig barnkollektion på Net-a-porter

Fashion Week Milano: Så blev Gucci-visningen modeveckans snackis

Annons